Връзката между 2 свята
djuji - напреднал
Здравейте, къщата в която ще се местим е с мраморно стълбище, което е в плачевно състояние от предишните наематели. Казаха ми че чистенето и полирането с машина е доста скъпо. С какво друго мога да почистя мрамора, какви препарати и уреди са ми необходими?Лошото е че и цветът му е сиво-бял и всичко си личи. Благадаря ви. :?
djuji - напреднал
Мерси много, ще пробвам
Приемам и други съвети
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 1:01 am, променено общо 1 път.
emil_v r - майстор
Какво стана с оцета ?
djuji - напреднал
Не съм стигнала до къщата още, чакам наемателите да освободят. Ще ви кажа като пробвам.
Сигурно отговора ми няма да е актуален за пусналия темата, но сигурно ще има други, на които да е полезен.
Взех под наем помещение и към него върви една тераса около 45 квадрата мрамор. Ужасно мръсен, залят с някакво покритие и с мъх в пукнатините на това покритие.
Първо разкарах пластмасата. После с гумен диск и бормашина изшлайфах мрамора. Грубо с шкурка 80 и финно с 120. После си купих смола за "запечатване" на мрамор (80 лв.) намазах 3 ръце и от тогава грижи нямам. Поливан е с кафе, кола и всякаква друга гадост, а като пусна маркуча всичко се измива и си седи чист като току що полиран.
Голяма играчка беше - повече от седмица, но си струва усилието.
Здравей,

Можеш ли да дадеш малко повече информация за тази смола?
Каква е и от къде може да се намери? Мерси предварително!
masteradmin - майстор
Аз си взех от едно магазинче до гробището където правят паметници от мрамор. Дадоха ми го в едно шише за 5лв.

Тема "Помощ за мрамор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: