• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
Здравейте,
след много перипетии най-после стартираме ремонта, който отлагаме вече 1 година. Искаме да сменим интериорните врати, апартамента е на 50 години, тухлен. Можете ли да ми препоръчате фирма, ако прави демонтаж и монтаж на новите още по-добре. Проблемът е, че в коридорите и банята имаме вече теракот, който сега няма да сменяме и ме е страх, че можем да го нараним. освен това не знам как взимат мерки - дали на старите врати или трябва да е измазано там, където са били. Въобще всякаква информация ще ми е полезна и стискайте палци - този път да тръгнат нещата :)
ktamara - специалист
Аз си сложих врати PORTA DOORS, от Bauzentrum, на Цариградско шосе до практикер. С техен монтаж. Вратите са малко по-скъпички от другите, но са доста добри и съм много доволен засега. Спазиха си сроковете и всичко протече добре. Успех с ремонта, ама не е ли по-подходящо напролет да стартирате с ремонта??
Последна промяна от ktamara на вт дек 23, 2008 4:24 pm, променено общо 2 пъти.
srceko74 - специалист
дано това ти свърши работа http://vrati.start.bg/
masterval - майстор
1. ВАжно е дали се живее постоянно, тоест дали могат да се демонтират всички врати едновременно. Ако може всички едновременно - по-евтино.
2. Мерките се вземат от фирмата производител на вратите. Те си носят отговорността.
НАй-добре е мерките да се вземат при демонтирана дограма, ако това не е възможно, поне по един перваз отстрани и отгоре трябва да бъдат свалени, за да се види реалният размер на старата дограма, както и възможностите за евентуално разширяване на строителния отвор.
Добре е някой да ги контролира, за да не се кърти или запълват по 5 см от всички страни.
3. Вече имаш теракота, значи касите на старите врати вече са вкопани в пода - трябва да се наблюдава демонтажа на касите, за да не се вика фаянсаджия (но отсега бъди сигурен, че ще го повикаш).

Не се задълбочавай много в тази теория, има още много подробности - просто си намери свястна фирма, те ще направят всичко сами!
ktamara - специалист
Свястна фирма, но все пак прегледай за отзиви в нета, защото може и да не са много добри, независимо от цените
chefi_met - помощник
А относно алуминиевите интериорни врати какво ви е мнението? то малко късно-аз вече си сложих такива, но все пак?
dundurma - специалист
chefi_met написа:
А относно алуминиевите интериорни врати какво ви е мнението? то малко късно-аз вече си сложих такива, но все пак?
аз съм с такива-добре уплътняват за сега доволен и не се измятат
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 8:32 pm, променено общо 1 път.
panalov - специалист
Добри са ако са в цвят който да имитира дърво ,създава повече уют.Което от друга страна води до оскъпяване и се доближава до цената на МДФ-а, които според мен стоят по-добре.
Тази е от естествен фурнир

Прикачен файл

16092007(002)-001.jpg
16092007(002)-001.jpg (59.29 KиБ) Видяна 11514 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Интериорна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: