• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
simeonov_74 - специалист
Здр. Искам да питам някой който е правел мозаечната минерална мазилка има ли някаква тънкост като цяло, понеже почнах една стена и бая зор видях

Прикачен файл

ko5_813.jpg
ko5_813.jpg (43.35 KиБ) Видяна 25889 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Опиши кое ти е проблем.
EDI - майстор
Правил съм.Прави се изключително лесно.Първо се грундира със сътоветния грунд.Нанася се с маламашка/неръждаема/ тънък слой.И една тънкост, установена от мен - малко се оставя да дръпне и с леко навлажнена маламашка след това се заглажда отгоре.
simeonov_74 - специалист
Ами при самото нанасяне половината материал падаше от стената. Събирам нанасям и пак отново, абе ужас голям. Разредих го както пишеше,но си мисля че трябваше малко повече вода да му сложа, поннеже трудно го теглех с маламашката. А след като го нанеса, колко време да го чакам преди да го загладя?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Странно - пада като е по-омокрено. С друга мазилка имаш ли опит?
Дричкосването зависи от доста неща. Не се мери по часовник. Температура на зида, температура в стаята, основата каква е...
А! каква ти е основата?
simeonov_74 - специалист
Гипсова шпакловка. Едни майстори ми казаха че по добре е теракол да е основата но вие кажете. Още с слагането на мазилка на маламашката имах ядове, тъй като материала се пързаляше по нея и се сещайте като тръгна да сложа материал в ъгъла какво става по нея.
Тани - модератор
n_a написа:
Странно - пада като е по-омокрено. С друга мазилка имаш ли опит?
EDI - майстор
Защо разрежда с вода, материала следва само да се разбърка с бъркалка и да се нанася.Къде го пишеше това за разреждането, прекалил си с водата явно.Това разреждане ти е проблема.Смолата е станала много течна и не държи камъните добре.Освен това грунда е задължителен, защото подобрява сцеплението.Аз полагах върху шпаклована топлоизолация и си хваща идеално.Само разбърках баката с бъркалката и дрелката.Използвах мазилка на SBS.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Върху гипсова шпакловка.
....
simeonov_74 - специалист
Имаше грунд върху шпакловката. Мазилката е на ТЕРАЗИД а грунда му го бяха дали на собственика от този като латекс кадето се оцветява.
  • 1
  • 2

Тема "Минерална мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: