Връзката между 2 свята
solo5 - майстор
Колко е най-малкия гребен за лепилото, с който мога да залепя теракота?

Нивата в целия апартамент са ми изравени със замазка
В коридора ще имам гранитогрес, а в хола - ламинират паркет
Ламинирания паркет е 7mm, а гранитогреса мисля, че е към 10mm
Чувал съм, че най малкия гребен е 6mm, а стига и до 10mm.
Ако приема, че 6mm стават, нивото на теракотата ще стане 16мм и за да е на едно ниво с ламинирания паркет ще трябва да търся подложка 9mm :?
Искам да се засекат на едно ниво при прага на вратата към хола :roll:
Последна промяна от solo5 на вт сеп 23, 2008 6:50 pm, променено общо 1 път.
vidrata - специален-специалист
Редиш гранитогреса с възможно най малкия гребен който намериш после изчисляваш ламитата+подложката нареждаш и него и си готов
Master_Kenobi - V.I.P.
Че то гребенът ако е 6 мм, значи ли, ще повдигне със 6 мм.? :shock: Нали за това е гребен.
:2thumbs:
Браво Кеноби
solo5 - майстор
Master_Kenobi написа:
Че то гребенът ако е 6 мм, значи ли, ще повдигне със 6 мм.? :shock: Нали за това е гребен.
прав си, не се бях замислил :lol:
а 4мм може ли да е гребена, при положение, че имам равна замазка навсякъде
Соло налепи ги с Ц-200 за да стане супер тънко. Ааааа може и с Прома :lol:
Шегичка бре.
solo5 - майстор
хехе, то някой ако беше казал с женска плюнка щеше да е най-тънко :lol:
Master_Kenobi - V.I.P.
solo5, абе, човек! Много теоретично го даваш. 4, 6 мм., какво значение. Като го нанасяш, нали накланяш гребена и то почти под 45 градуса. Смятай тогава колко тънко ще стане.
solo5 - майстор
оки, може да не съм се изразил правилно
имам супер дупер нова замазка на гарсонката
много добре направена
едно ниво целия апартамент
имам ламинат 7мм, който ще слагам в едната стая
искам да е на едно ниво с тероката (или гранитогрес, зависи какво взема), който ще е в коридора
знам, че има разлика от 3мм между дебелината на ламината и тераката
към тия 10мм на теракота трябва да прибавя и лепилото и
искам накрая всичко да е на едно ниво, като не ползвам повече от 3мм подложка за ламината
ще взема стандартна подложка 2мм и най-много да взема от ония на изофлор за под 3мм които топло и шумоизолират

Въпроса ми беше колко е минималната дебелина на лепилото за теракота, при която плочката ще се залепи перфектно и няма да имам проблеми след това с нея :roll:
Master_Kenobi - V.I.P.
solo5 написа:
Въпроса ми беше колко е минималната дебелина на лепилото за теракота, при която плочката ще се залепи перфектно и няма да имам проблеми след това с нея :roll:
Пич, да не си математик-перфекционист?! :-D
Говориш за милиметри в някакви допустими граници. Дори и да имаш идеално равна (математически :-D ) подова замазка, в което се съмнявам, 3 мм разлика ще се скрият от съединителната лайсна между теракота и ламината, която така или иначе трябва да сложиш.
Реда на плочките непосредствено пред вратата, зад която е ламинат, намажи с най-ниския гребен, който намериш, под наклон и натискай яко - колкото дебело стане - толкова! Вероятно и под 1 мм дебелина на циментовото лепило е достатъчна, няма кой да ти отговори на въпроса.

И стига теория - ДЕЙСТВАЙ! :-D Практиката ще ти покаже отговорите. :)
Успех!

Тема "Колко е най-малкия гребен при лепене на теракота?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: