• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
ribnikolaevi - майстор
Монтирах си метална врата, която се отваря навън. Старата дървена я махнах. И се оказа проблем - остана един праг, без плочки - под касата на вратата. Купих една нова плочка /като размер достатъчна/, за да я сложа за праг. Обаче се оказа, че съществуващите плочки не са наредени възможно най-качествено.
Сещам се за три опции за оправяне на положението:
1. Лайсна - не ми се иска, не ми се вързва на другата част от интериора;
2. Да изрежа с ъглошлайф, но не съм сигурен за резултата, отделно в краищата, близо до касата не знам как ще се изреже;
3. Имам един камък за шлайфане, който се монтира на машина, но проблемите от точка 2 остават.
Сещати ли се как да се справя? Емо, помагай, моля!

Прикачен файл

P1190447.JPG
P1190447.JPG (184.08 KиБ) Видяна 8450 пъти
ribnikolaevi - майстор
Ето още снимки, дано стане по-ясно, че в предния си пост, в комбинация със снимката, се направих на новобранец.

Прикачен файл

P1190443.JPG
P1190443.JPG (162.39 KиБ) Видяна 8338 пъти

Прикачен файл

P1190444.JPG
P1190444.JPG (178.58 KиБ) Видяна 8338 пъти

Прикачен файл

P1190449.JPG
P1190449.JPG (181.77 KиБ) Видяна 8338 пъти

Прикачен файл

P1190444_1.JPG
P1190444_1.JPG (47.29 KиБ) Видяна 8338 пъти
Spokoiniq - майстор
Ако имаш от същите плочки като коридора извади до цяла назад и налепи до прага и с метална лайсна завърши.Иначе е страшна цигания с тая плочка, ужас направо.
ribnikolaevi - майстор
Spokoiniq написа:
Ако имаш от същите плочки като коридора извади до цяла назад и налепи до прага и с метална лайсна завърши.Иначе е страшна цигания с тая плочка, ужас направо.
Не умея да вадя плочки - тогава не ходих на упражнението, поради препиване :drinkers: . А и нямам от плочките, купих ги на промоция от един склад, които явно си ги изчистваха. Стигнаха ми, но дотук, нямам повече.

За визията - на място става добре с тази плочка - вързва се и с цвета на мебелите. Абе щом и жената го удобри и не ме би вечерта :axe: :-D ...
Spokoiniq - майстор
Без преходни лайсни няма да е хич добре...може да вградиш парчето между двете лайсни и да се повдигне по тоя начин, поне ще е праг сам за себе си.Лайсни от Минера, за стъпала или прагове, има и с черна и бежова гума, и между тях парчето.Ще стане уплътнение на вратата, а и висок праг има на много врати.Мога да ти ударя едно рамо за правенето, то и за ваденето щях, ама нали няма резервни плочки, язък.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Спри се малко и погледни от друг ъгъл.
Реши как ще оправиш касата на врата и вкарай "прага" визуално към касата, а не към пода. Тогава ни лайстна ще дразни, ни цвят.
Spokoiniq - майстор
Тва казвам и аз-повдига, отделя се от пода и минава под цвета на касата.
ribnikolaevi - майстор
n_a написа:
Спри се малко и погледни от друг ъгъл.
Реши как ще оправиш касата на врата и вкарай "прага" визуално към касата, а не към пода. Тогава ни лайстна ще дразни, ни цвят.
Как успяваш да ми изкажеш мислите?!?!?! :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
Прагът става малко по-интересна част от касата на вратата. Цветовете са много близки.
Въпросът е за техническото изпълнение. Как да оправя фугата, като засега варианта лайсна е на заден план.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Понеже не виждам добре снимките ... плочките хлътнали ли са? А към краищата вирят?
Не схващам какво имаш предвид с ъглошлайфа и камъка за шлайфане.
emil_v r - майстор
А-така :) Р.Ник. , слушай ги , това са хора с вкус .

Единствено мога да добавя как да изправиш фугата идеално , ако това искаш единствено .
1- намажи плочките до фугата с оцет .
2- вземи алуминиев тел , и го подостри като молив.
3- телът сега ще пише в/у плочките тънка линия , която не се изтрива от вода.
4 - очертай линията , тя ще засегне само лявата , и дясната плочка , средната е дбре.
5- извади лявата и дясната , като ги подсечеш плътно отдолу с тънък секач , или здрава шпакла , която биеш с гумен чук.
6 - двете извадени плочки занеси на каменоделска машина с водно , там ще ти я отрежат точно по чертата . лепиш обратно.

Аз бих ги отрязал на място с винкелшлайф с мн. малък диск .
Ще останат по 5см от ляво и дясно.
С мн. остър секач с видиево острие ( с такова пишем буквите в/у гранитните паметници , ще оссека последните 5см по линията на място .
Това по техническите въпроси.
  • 1
  • 2

Тема "нов праг от плочка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: