• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
mmetodiev - специалист
Момчета,
Искам да коментирате нещо, което съм решил да правя.
Живея в къща (социалистическа, икономична) с вътрешно стълбище - мозайка.
На жена ми и хрумна да обличаме мозайката с дърво. Майстор с негов материал ще го направи за около 1800 лв. Знам, че работата е много, но и парите са ми много. Колебая се да си го направя сам (сигурно ще го правя 1800 дни). Имам машинки, имам и мисъл как да стане. Какво ще кажете, ако го направя от MDF? Материала няма да носи нищо. Той ще лежи върху мозайката-ще бъде само облицовка. Смятате ли че става? Знам, че такива неща се правят от твърдо дърво, но къщата не е лукс и не ми трябва вечно стълбище, а и аз не съм вечен.
Spokoiniq - майстор
Мдф е мек, хдф във вид на плочи или ламинат(ама как ще се справиш с вътрешни и външни ъгли и колко ще се набуташ за тях не ми се мисли.Има на фабрика Форест готови дъбови слепени стъпала http://foresttrade.bg/bg/OakSteps.htm , ама цени не знам, питай.
mmetodiev - специалист
МДФ наистина е мек, но ще бъде лакиран с някакъв лак, а и по него няма да се ходи с обувки. Обикновено ходим по стълбището боси.
Ъглите мисля да бъдат сглобки - като с дърво.
mmetodiev - специалист
Ето така

Прикачен файл

Stalbishte 1.jpg
Stalbishte 1.jpg (30.71 KиБ) Видяна 9088 пъти

Прикачен файл

Stalbishte 1.jpg
Stalbishte 1.jpg (30.71 KиБ) Видяна 9088 пъти
mmetodiev - специалист
Извинявайте за дублирането! Не съм много навътре в технологията на форума и затова. Но не мисля, че това е важното.
silllveto - Майсторица
Важно е, защото ако някой друг се интересува от темата, информацията да не бъде разпръсната из целия форум, а да бъде на едно място.
Мисля, че вече си взел решение да си правиш стълбите както си знаеш. А то всъщност МДФ-а лакира ли се, нещо ми се върти "не" като отговор. Поправете ме, ако греша :?
housedoktor - майстор
Лакира се и се боядисва.При лакиране прилича на ...нищо.Често работех с този материал преди,но е отвратителен за работа.Много прах и то вреден.Доколкото знам е забранен в щатите за обработка в домашни условия
bojkob - специалист
а какво ще кажеш за ламинат със стъпални лайсни?
negramoten - специалист
МДФ-а издържа много ако се боядиса качествено, само че това струва скъпо. Пръска се с грунд, за да се изравни повърхноста, после полиуретанова боя, която след това се полира и може и да се лакира. В този вид издържа на влага и небрежни удари, запазва си цвета и няма проблем. Обаче тази обработка е около 100 лв. м2. Цената на МДФ-а като материал не е нищо в сравнение с обработката после.
  • 1
  • 2

Тема "Стълбище и MDF" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: