Връзката между 2 свята
pileto3 - напреднал
Здравейте,
от известно време се триумя каква врата да сложа при следното положение:
Част от къща-неотопляемо стълбище след това влизаме през врата в неотопляем коридор който искам да преградя и да сложа друга врата "модерна" която да има максимални топлоизолационни свойства.
Първи вариант ми е преградна стена от ГК с вата и PVC врата - тук опасенията са ми за износоустойчивоста на пластмасата-все пак често се ползва.
Втори вариант с алуминиева врата и термопанел около нея (коридора е широк 1.2м и 2.6 висок) - доста скъп вариант заради термомостовете във вратата, а ако няма такива незнам доколко би било удачно решението и трети вариант-метална врата за която ме уверяват, че вътре е наблъскана с вата и итонг около нея.
Ако някой има по-добро предложение ще ми бъде от полза.
П.П. Интериорна врата не е решение за мен.
torbalan - Дървен философ
дървена врата...
защо отхвърляш този вариант?
pileto3 - напреднал
torbalan написа:
дървена врата...
защо отхвърляш този вариант?
Честно казано нямам точно определен отговор, но най-вече поради не достатъчно доброто уплътняване и нуждата от лепене на разни четчици отдолу и т.н.т
Съвсем наскоро изкъртих 3 здрави но доста старовремски дървени врати, опа 4бр. бяха и си чакам измислените мдф, ламинат и т.н дето ще ги заместят (красиви да били - жената...)
jekasus - майстор
Изчакай да ти сложат МДФ врати и тогава реши каква ще слагаш. За метална със сигурност няма смисъл да даваш пари.
pileto3 - напреднал
Първоначално бях решил да е алуминиева врата с термопанел около нея, за да не се занимавам със зидане или картони.
Обаче половинката каза, че щяло да е много грозно-като в аптека или нещо подобно и си настоя и за там "хубава" интериорна врата.
Обаче имам 1 климатик и една духалка, а имам 2 малки стаи и 2кв. коридорче (като го преградя) които трябва да отоплявам с тях.
Затова и искам да е максимално топлоизолирано откъм "големия коридор"
тъй като все едно си на вън когато излезеш в него.
Който е живял в къща и има опит с отоплението може да разбере.
Няма ли парно на твърдо гориво или нещо което да топли постоянно не е за разправяне.Веднъж като изстине тухлата докато се загрее страдаш ;-)
не знам защо си решил, че дървена врата не уплътнява хубаво...

в къщата, дето и правя ремонт в момента, всички вътрешни врати са от МДФ (не защото е по-красиво, а защото е по-евтино от дървено), а входните са дървени... цялата ми дограма също е дървена и да ти кажа уплътняват си перфектно :-)

това с четчиците са глупости и се прави ако касата няма праг...
за да може да се отваря и затваря вратата - тя не опира в пода, а се оставя малко разстояние...
за да уплътни - трябва да има праг на касата - независимо от какъв материал е вратата...

на тази снимка се вижда външната врата и прозорците...
pileto3 - напреднал
Тази дървена дограма е с новите стъклопакети нали?
Тоест както на пвц-то.Един приятел си преправи дограмата с такива стъклопакети и е ок, но неговата беше на 10 години, а моята на 40 ;-)
Както и да е дограмата е сменена миналата година.На тази външната врата не мога да видя дали е с праг? И живееш ли в тази къща - всмисъл имаш наблюдение на топлообмена през зимата или все още не?
За МДФ-а си прав, не бих сложил такова чудо ако имах пари за дърво.Предложих старите врати да ги понагласим, дори да им залепим фолио отгоре, но след дълги спорове когато вече отсрещната страна се беше почти навила на този вариант една хубва сутрин се събудих и реших, че след като сменям всичко ще е добре да сменя и вратите (модел 65-та година) защото после само в тях ще гледам и ще направя мазало след дългия ремонт;-)
не живея все още в къщата (въпреки, че много ми се иска), но съм виждал такава дограма на много места - уплътнява си идеално ;)

Входната врата на практика е изработена като прозорците - има си праг и всичко... затваря се като хладилник :-)

Тема "Въпрос за входна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: