• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
dido.dimitrov - напреднал
Здравейте,
Страхотен форум си имате тук - много полезни неща може да научи човек.
Да си дойда на въпроса - живея в триетажна къща и като всяка такава си има стълбище. Къщата е на 35 години и на времето не е имало много избор как да си облицоваш стълбите. Нашите решили че ще е с мокетени пътеки, като предварително са минали с блажна боя(няколко пъти) цялото стълбище. Реших сега да облицовам с теракот, но се чудя как да го направя. Решил съм сам да се справям, но нямам много опит. Въпросът ми е - необходимо ли е да се сваля боята преди да се лепят плочките. Трябва ли да се надраска, накърти или нарани боята за да хване лепилото. Необходимо ли е да се грундира и с какъв грунд да е ако трябва, а също и да препоръчате лепило. Ако трябва да се сваля боята(направо се плаша от тази мисъл) бихте ли ми предложили варианти.

Благодаря на отзовалите се с мнения и коментари.
bayan - специалист
Аз мойта боя я махнах с малка газова горелка и шпатула грееш като стане на мехури стържеш ама мирише малко гадно при мен беше на отворено. Около 2 кв.м 50 минути

успех
bayan - специалист
не мирише ама е по бавно
solo5 - майстор
с дълбокопроникващ грунд и лепене с флексово лепило би трябвало да стане :?
dido.dimitrov - напреднал
Благодаря ви за бързите отговори.
Не бих могъл да нагрявам или горя заради миризмите, понеже къщата се обитава и ще се издушиме, а като цяло стълбището е повече от 20 кв.м.
solo5 написа:
с дълбокопроникващ грунд и лепене с флексово лепило би трябвало да стане :?
Дай някаква марка дълбокопроникващ грунд, че понякога в тези магазини не могат изобщо да те ориентират. И това флексовото лепило по различно ли е от обикновенното лепило за фаянс или е нещо по-гъвкаво(понеже е флексово)?

Благодаря.
chapara - майстор
С грунд само няма да стане,защото няма къде на пропие,а бл.боя е слаба основа.Пробвай по химичен начин да разложиш боята(работи с ръкавици).Сода каустик,смивки за бл.боя.Стига ти да я свалиш на 70%,после хубаво измиване,грунд и т.н.т.
bayan - специалист
имаше един препарат /дунав/ размеква боята и пада лесно ма незнам дали го има ощер беше евтин
solo5 - майстор
chapara написа:
С грунд само няма да стане,защото няма къде на пропие,а бл.боя е слаба основа.
на един приятел майсторите му мазаха с дълбокопроникващ грунд стените,
които бяха измазани с блажна боя,
и после му правиха гипсова шпакловка
минаха 2 години още не е паднала :?
nihonjin - специалист
Дълбокопроникващия грунд е за основи в които може да проникне. Аз бих препоръчал от розовия дето като изсъхне става като шмиргел - "бетон контакт".
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за теракот върху блажна боя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: