• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
expander - специалист
Дойде ред и на пода в коридора.
Мисля да сложа полиран гранитогрес. На почти еднаква цена ми предлагат китайски (40х40см) и турски (30х30см). Говоря за около 40лв/м2. Кой да избера? Според вас ще направя ли голям компромис с качеството ако взема от тях? Притеснява ме да не се издраскат бързо...

И още, ако редя без фуга сега, може ли лятото, когато се позатопли да имам проблем?
Аз клоня към турските плочки, но пък те имат фабрично скосяване от 1-2 мм на ръбчето, и ще трябва да оставя фуга между плочките, за да се фугират хубаво :?
ABel - напреднал
Аз имам намерение да правя същото, та ходих при едни приятели с магазин за плочки. Те ми казаха (и ми показаха) да не си взимам полиран защото много лесно се драска, или поне да не слагам такъв в коридора при входа, защото при кални обувки се внасят пясък и камъчета и лесно се драска. Техния под беше направен от всевъзможни плочки, и там където имаше полиран се беше надрал от краката на стол. Така че ме отказаха, помисли си и ти. Иначе съм съгласен , че изглежда много добре.
SHL - специалист
expander написа:
Мисля да сложа полиран гранитогрес. На почти еднаква цена ми предлагат китайски (40х40см) и турски (30х30см). Говоря за около 40лв/м2. Кой да избера? Според вас ще направя ли голям компромис с качеството ако взема от тях? Притеснява ме да не се издраскат бързо...

И още, ако редя без фуга сега, може ли лятото, когато се позатопли да имам проблем?
Аз клоня към турските плочки, но пък те имат фабрично скосяване от 1-2 мм на ръбчето, и ще трябва да оставя фуга между плочките, за да се фугират хубаво :?
Сложи си полиран-не се драска чак толкова, а и няма коне да ходят по него де :-D Щом го слагат в офиси и тем подобни, значи и за семейния коридор ще стане ! Съвета ми към теб е: взимай китайския !
Лично съм поставял около 210 м2. 50x50см. полиран китайски и останах изумен от качеството му. Не мърда в размерите, можеш да го редиш на плътна фуга. Доста добър е.
SHL - специалист
Малее, май отговарям със закъснение - сега видях че е пусната ноември месец. Нищо така и така съм писал, кажи поне дали си свършил ремонта и какво си сложил в коридора - доволен ли си ?
expander - специалист
Не е късно за отговора ти :lol:
Още дори не съм купил гранитогреса, да не говорим за лепене, нещо около празниците ме хвана голям мързел.

По всяка вероятност ще е от китайския. Ще кача снимки като приключа. :wink:
SHL - специалист
expander написа:
Не е късно за отговора ти :lol:
Още дори не съм купил гранитогреса, да не говорим за лепене, нещо около празниците ме хвана голям мързел.

По всяка вероятност ще е от китайския. Ще кача снимки като приключа. :wink:
Добре, пожелавам ти спорна и немързелива 2007-ма :)
Що се отнася до плочки питай спокойно, ако те интересува нещо.
ясно все по этой теме
Последна промяна от rusi на съб дек 26, 2009 2:38 pm, променено общо 2 пъти.
SHL - специалист
rusi написа:
за гранитогреса може ли и аз да попитам нещо? има ли нещо по специално което се прави от теракота, понеже съм лепил теракот. И дали се реже с мащина за рязане на теракот от тези ел. (плотове)? :?:
Нищо по-специално няма - извършват се същите операции, както и при теракота. Тъй, като гранитогреса е доста по здрав от теракота( пече се на 1300 градуса ) по-трудно ще го режеш с машината, ако е релефен. При гладък, няма да имаш ядове. Все пак си смени ролката на машината, ако си работил дълго с нея. И гледай да имаш под ръка флекс с диамантина. Диамантината да е поне 25лв. иначе не реже и хвърля искри. Това е.
Теди - специалист
rusi написа:
за гранитогреса може ли и аз да попитам нещо? има ли нещо по специално което се прави от теракота, понеже съм лепил теракот. И дали се реже с мащина за рязане на теракот от тези ел. (плотове)? :?:
По специалното е, че се лепи с флекс лепило и по трудна му е обработката.
Profi Stroi - специалист
expander написа:

Ето ти плочки на който можеш да разчиташ че са качествени на 100%
http://www.elis.bg/
  • 1
  • 2

Тема "Избор на гранитогрес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: