Връзката между 2 свята
Niki72 - специалист
Здравейте. Свалих огледалото в кориодра което се намираше в тази ниша на стена обща със съседската баня, която имаше проблем-беше поела много влага от изгнили поцинковани тръби вече сменени с полипропиленови. Сега всичко е сухо, изгнилата част от гипсокартона е изрязана и сменена, пострадалата шпакловка също . Ще се сменя и огледалото има 2-3 черни петна от дългогодишната влага. Когато го свалих преди няколко месеца видях, че прави конденз на гърба. Огледалото беше плътно вмъкнато и залепено със силикон в тази ниша. Долу под него плотчето от ПДЧ беше се изметнало от влагата-изхвърлих го-ще се слага ново. Как да предотвратя евентуален бъдещ конденз на новото огледало? Да залепя тънка изолация (примерно 3мм депрон и с какво да го залепя)на гърба на огледалото преди да го монтирам или на стената да се залепи тънка изолация. Да го монтирам с държачи и да не е плътно, за да може да циркулира въздуха зад него?

Прикачен файл

IMG072a.jpg
VLADO66 - майстор
Предлагам ти да сложиш огледалото на държачи и отзад примерно това http://extrazabania.com/products/,вързано за осветлението.
Niki72 - специалист
VLADO66 написа:
Предлагам ти да сложиш огледалото на държачи и отзад примерно това http://extrazabania.com/products/,вързано за осветлението.
Отпред никога не имало конденз. Чак подгряване не мисля, че ще е необходимо.Може изобщо да няма конденз вече след като източника на влага е елиминиран. През зимата коридора е неотопляем и затова мисля, че за всеки случай може от тези подложки за ламината да залепя на гърба на огледалото-незнам с ц-200 примерно дали е удачно. Така няма да има студен гръб където да конензира въздуха-тогава пък на стената може да кондензира..., но нали ще е на окачвачи и ще се движи въздуха зад него-не би трябвало да има конденз
VLADO66 - майстор
За да си сигурен че няма да се повреди амалгамата,ти предлагам двойно залепяща за огледала.

Тема "конденз зад огледалото в коридора" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: