Връзката между 2 свята
Здравейте,

домоуправител съм на вход. Вратата на входа имама около 2 см. разстояние между вратата и пода, през което зимата влиза доста студ и боклуци. Няма вариант да сложим от тези "четки", които се ползват, тъй като вратата се отваря навътре, а пода на входа е леко пропаднал и при отваряне растоянието става 0 см.

Искам да сложим един праг пред вратата, който да покрие това разстояние.

Пред входната ни врата на апартамента поставих мраморен праг, но в случея мрамора навън ще се хлъзга и е опасно, не мисля че е подходящ.

Според вас какво е най-добре да се използва, или другия вариант е да хвана майстор, който да излее малко музайка отвън?

Благодаря ви за информацията!
Кирил
lov - майстор
Сложете си гранитен но не полиран. Повърхността му е релефна за да се ползва за стъпала и за да не се пързаля. Как го водят не знам но на съседна сграда е точно такова изпълнение на стъпалата. Цоклите и другите орнаменти пак са от същия но вече са полирани. Убеден съм че с отливането и шлайфането на тази мозайка ще ви излезе дори по скъпо. Да не говорим че няма да е по хубаво и здраво.
chapara - майстор
Названието е бучардисан гранит. Има едно, НО дали ще е уместно на централен вход да има такъв праг, детски колички, инвалидни такива, възрастни хора, подпийнали комшии и прочие :roll: :? :? :?
VLADO66 - майстор
Има падащи прагове, които се монтират на вратата и се съобразяват с различното ниво при отваряне
Благодаря ви за разясненията. Гласували сме го на събрание, хората са се съгласили. Смятам да го направя по-широк за да може да се постави върху текущата основа пред вратата, която така или иначе е повдигната.

Някой може ли да ми препоръча за Пловдив майстор, който може да вземе мерки и да постави от "бучардисания гранит". Размера е сравнително голям, ще трябва да го измеря за да съм по-конкретен.
вт юни 19, 2018 10:46 amVLADO66 написа:
Има падащи прагове, които се монтират на вратата и се съобразяват с различното ниво при отваряне
Мислил съм за монтиране на нещо такова от вътрешната страна на вратата примерно, но не успях да измисля какво да бъде. Можете ли да ме насочите къде може да има такива прагове и какво точно представляват, линк към някой сайт ако има онлайн да се видят? Това би било прекрасно решение!

Едит: Намерих разни онлайн, ще премисля двата варианта, струва ми се че бучардисания гранит ще е по-дълготрайно решение.
И аз ги намерих, благодаря.

Благодаря на всички за мненията и насоките, ориентирах се какво може да се направи ще помисля кое от двете да бъде :) Темата може да се заключи.

Тема "Праг пред вход на външна врата" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: