• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
mupk0 - специалист
Здравейте. След съветите за банята на село преди 1 година реших че е време пак да попитам тук. Започнах ремонт на коридора и антрето...шпакловки, дограми и тнт ги ошетах, налепих плочките на площадката, но дойде ред на стълбите. Стълбите са 7 прави и 5 завити. Самото стълбище прави 90гр завой. До тук добре. Взех да ги меря и са относително еднакви. Най-ниската е 19.5, най високата е 20.5. Проблема е следния....стълбите са груб бетон, не много равен. Как мога да ги заравня, без да ги изливам наново. Мой познат сподели, че преди време е залепил 12мм гипсокартон плътно по стъпалата без да има въздух и отгоре е наредил гранитогрес и не е мръднало...та и аз лепя гранитогрес и дори имам излишен лист картон. Само се чудя дали идеятае добра. Някой да го е правил това? И ако не е добра идея...съвет ако може
шоп - майстор
Не бих сложил ГК

Каква е разликата да лепиш ГК или гранитогрес върху неравен бетон? Все лепиш плоскост за неравност

С флексово лепило дали няма да стане, колко е неравно?
chapara - майстор
Картона е изключително лоша идея, това се прави със земновлажна замазка, а височината на стъпалата ти е убийствена :shock: :shock: :shock: , не трябва да е по голяма от 17 см. :idea:
mupk0 - специалист
Вчера пръснах 20кг шпакловка по стените и си поиграх малко с плочките...ако залепя максимално тънко първото и последното стъпало, ще дойдат на 17см, а останалите 19 след плочки и тнт...за жалост така е купена къщата...и така ги ползваме вече десетки години. Ето една снимка....много кофти извити....за жалост няма да мога да нацеля фугите, защото последното стъпало има отрицателен градус. Знам че и правилното е от горе надолу...но на майтап направихме едно антре пред къщата и от него почна всичко....
Ето въпросното стъпало с градус към нищото което ше пречи на фугите да се срещнат без значение от изпълнението.
Изображение

Ще ги изправя този уикенд и газ. Плочките ще са гранитогрес, като ръба на стъпалото ще е от тея релефни гранитогреси против хлъзгане
шоп - майстор
@mupk0, ужас!
Наистина много криво!
Послушай @chapara. Със земновлажна замазка си изравни стъпалата ( едно време му викахме хастар) и тогава лепи крайното покритие.

Като гледам и кривините от плочите, мазилките и шпакловките много работа и пълнене те чака.
chapara - майстор
Няма първо, няма второ и нам си кое стъпало, всички стъпала трябва да са до милиметър с еднаква височина, така че като ти завържат очите след първото стъпало на сляпо да качиш всички без да се спъваш. Ти сега имаш сурово бетонно стълбище, на което по презумция се полага да има изравнителна замазка :idea: Винаги е било така и така ще бъде, защото кофражистите и бетонжиите така го правят, а ако това е сложно стълбище :? :? :? :-D тпва какво ли е :?

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

:wink: :wink: :wink: :roll:
mupk0 - специалист
Така е прави сте. Всичко на вилата си го правя сам...за кеф реално. Доставя ми удоволствие. Не се плаша от работата...от 5 сутринта до 20-21 редовно съм по задачи :) моята идея беше фугата от пода да тръгва към стълбите...но уви. Няма как. Отделно и там където стъпваш ще е с релефна плочка. Утре отивам да мажа първа ръка нагоре....и ще меря и умувам. За жалост....99% последното стъпало ще с друг размер. Иначе ако вдигна плочата на коридора ще дойде доста грубо за 2риа етаж, на който има готови стаи.
ulieliadi - специалист
Проблемът се решава бързо и лесно с добавяне на още едно първо стъпало, стига да има възможност :wink:
nikolov333 - майстор
То май идеално стълбище няма, ама освен височина трябва и площ за стъпване да има, а при тези извитите стъпала ти се обърква ритъма на изкачване..
  • 1
  • 2

Тема "съвет за стълбище ( изравняване )" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: