Връзката между 2 свята
ARTU - специалист
Здравейте! Предстои ми суха зидария в коридора с цел изправяне на стени и скриване на една грозна пръскана мазилка, която не мога да сваля по една или друга причина. Сухата зидария ще е с перлфикс и гипскартон, защото коридора е тесен и ако направя монтаж с 5 см ще се стесни много.
Тъй като съм забелязал, че в долната част на стените на такива помещения обикновено се зацапва бързо от обувки и други мръсотии, дайте ми някаква идея с какво да покрия гипскартона поне на височина един метър, за да се почиства лесно и за да не се цапа толкова много.
Благодаря предварително!
Emerald - модератор
Какво не те устройва хубавия миещ се латекс? Моят коридор е бял при това, не съм забелязала да се зацапва повече от което и да е друго помещение, а и да се зацапа, почистването е елементарно.
ARTU - специалист
Ами уж хубав миещ латекс имам в кухнята след една година експлоатация остана на петна които не се мият. Освен това като поставяме изправена детската количка неминуемо оставя следи от гумите и това не се чисти.
Имах идея за MDF ламперия, която да отрежа на 1 метър височина от пода, но не знам как ще я хвана за гипскартона. Варианта с летвичките за основа които се изискват не върви, защото още 4 см ще ми стеснят коридора съвсем... Мислех да ги хващам през една с две видии... ако не Ви хрумнат други идеи де...
Palawnik - специалист
Защо не помислиш за ламиниран паркет? Има доста интересни идеи.
audibs - напреднал
можеш да покриеш стените на височина 0.9-1м с корково покритие за стена или коркови тапети.Виждал съм и стои доста добре,а и се мие и поддържа лесно.
Matchless - специалист
Има и МДФ облицовки, в едно списание видях поставени хоризонтално и осветлението беше вградено в стената.
ARTU - специалист
Ламиниран паркет? И как да го захвана към стената? Идеята ми допада, защото е тънък.
Palawnik - специалист
Силикон.
Може отдолу и отгоре да сложиш лайсна, която предварително да хванеш с дюбели. Слагаш лепило за паркет между ламелите, стягаш, изчакваш да изсъхне, напъхваш паркета. Не се пробвай да сглобиш цялата стена и после да я вкараш, освен ако не е метър, метър и половина. Ако използваш "клик система" сглобяваш и пак набутваш.
Успех
velsi - Почетен майстор
Аз бих налепил корк стига външния му вид да ти харесва. Може да се лакира и ще стане много добре, а почистването ще е елементарно.
Matchless - специалист
velsi написа:
Аз бих налепил корк стига външния му вид да ти харесва. Може да се лакира и ще стане много добре, а почистването ще е елементарно.
И дано да нямаш домашен любимец, защото след като сложих корк в коридор се оказа, че това е най удачното място за точене на нокти :lol:

Тема "Долна част на стените в коридора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: