Връзката между 2 свята
desss - специалист
Какви первази имате в коридора - ПВЦ, или такива, направени от същите плочки, с които сте налепили и пода? Не мога да взема решение как да ги направя :? Ако дадете и снимки на коридорите си, за да добия представа - златни сте :-D
Emerald - модератор
Защо трябва да се ръководиш как е на някой в дома? Вариантите за перваз са много. Правиш го така както на теб ти харесва и така, както е най-рядко срещано, а по възможност и никъде не срещано в нечий дом. :-D

Ако използваш пвц- перваз (аз лично не ги понасям), не ползвай с фактура на дърво ако подът в коридора ти не е дървен или пък стените.
Стефан - майстор
Emerald написа:
Защо трябва да се ръководиш как е на някой в дома? Правиш го така както на теб ти харесва и така, както е най-рядко срещано, а по възможност и никъде не срещано в нечий дом. :-D
Не го приемай като заяждане, но чувствам някаква промяна в стила ти.
Аз винаги съм твърдял, че си правя нещата такива, каквито на мен ми харесват. Без да се съобразявам с модата и дизайнерските хрумвания. И винаги съм получавал упрек от теб! :? :?
Чудя се каква е причината за тоя завой?
desss - специалист
Абе то ясно, че ще го направя както на мен ми харесва, ама като не знам кво искам... :? Затова и поисках разни снимки от коридорите ви, да видя нещо, дето да ми допадне.
Иначе в коридора съм с Токио Чери, стените ги направхи резедави, а вратите ми са венге. И сега кво да правя... :roll:
Emerald - модератор
На всеки ситуацията е различна. Моите няма нищо да ти покажат. Коридорът ми не е отделен от хола и первазите са същите като и в хола- дървени и боядисани в бяло като стените. Подовата настилка в коридора също е паркет като навсякъде.
При теб положението е различно. Имаш врати венге- съответно спокойно можеш да направиш и первазите венге. В този случай можеш да използваш същия профил като молдинга около вратата.
Можеш да направиш перваз като плочките, можеш да използваш фриз който върви комплект към тези плочки. Можеш също така да сложиш широка дъска вместо перваз (високите первази сега са доста актуални). Тази дъска може да боядисаш сива като плочките или резеда като стената. Може също така да сложиш нисък молдинг към стената на съответното разстояние от пода (да кажем 15 см) които да боядисаш като вратите, а разстоянието под тях да боядисаш в сиво като плочките. Абе вариантите са много...включвай фантазията и се съобрази с даденостите, размери, форма на помещението, декорацията на стените, като и стила разбира се. :wink:

Това което аз лично не бих сложила на твое място... пластмасови первази! Грозни са, а снадките са направо отвратителни. Знам че пазарът в България е залят масово с тях (неизвестно по какви причини) и че други рядко се намират, но... :?
Не го приемай като заяждане, но чувствам някаква промяна в стила ти.
Не разбираш правилно разликата в контекста Стефане. Едно е когато те питат примерно "в какъв цвят да си боядисам стаята"- естествено в такъв, какъвто сам харесваш. Няма аз да ти живея в стаята. И по друг начин стои въпросът ако е поставен примерно "в какъв цвят да боядисам стената ако шкафът ми е резидав, а пердето лилаво". В съчетанията вече си съществуват правила за естетика, които трябва да се отчитат. Надявам се да обясних достъпно защо в единия случай трябва да се ръководиш от собствени предпочитания и в друг- да имаш съответните знания и умения за да знаеш точно какво може и какво не. :?
Emerald - модератор
Виж тук долу каква широка дъска е използвана за перваз:

Изображение

Виж този и сравни с грозните пластмасови с ужасни ъгли:

Изображение

Ето ти още един вариант. Тук над широката дъска е положен тънък фигуратен молдинг като завършващ елемент

Изображение

А ето ти вариант с тънък молдинг на около 10-15 см. разстояние от пода:

http://www.heartofstone.co.uk/HOS/UL/B&W%20floor.jpg

А тук е малко подобна на твоята гама. Също висок перваз и доколкото виждам е от камък със съответен тънък фриз отгоре.
:?
http://www.thehardwoodcompany.com/image ... circle.jpg
desss - специалист
Благодаря ти много, Emerald :) И аз се чудех за тоя молдинг дали ще свърши работа :)
Само варианта с фриза към плочките ми отпада, че 30см струват 8.50, а коридорите ми са два и то хич не са малки :sad:

Тема "За первазите..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: