Връзката между 2 свята
bobo - помощник
Здравейте, имам нужда от мозък :) при организирането на едно малко обикновено антре. Идеята е да се затвори тази ниша с врата, да се сложи портманто/закачалки на стената и малко шкафче за обувки.

Антрето е доста малко - 150х165см работното пространство. Стената за портмантото е единствената възможна, и проблемът е вратата на нишата. Имаше вариант да е плъзгаща, на дясно, но там се отваря входната врата (навътре, плътно до стената) и лайсните на плъзгащата ще пречат.

Измислих нещо със сгъваема врата с две крила, но не мога да преценя доколко е удобно и подходящо. На стената в дясно от нишата евентуално ще има огледало. Всеки коментар и съвет ще ми е добре дошъл.

Прикачен файл

koridor.jpg
koridor.jpg (74.08 KиБ) Видяна 8845 пъти
joe007 - специалист
Направи нишата на вграден гардероб(шкаф).В долната му част шкафче за обувки на вратичките огледало а стената си я остави за закачалката.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
joe007 написа:
Направи нишата на вграден гардероб(шкаф).В долната му част шкафче за обувки на вратичките огледало а стената си я остави за закачалката.
Toва е най-добрият вариант.
Имам въпрос за размерите. Тези 165 дължина на нишата ли са, 75 дълбочина, или 75 е ширина на нишата, а 165 е от ъгъла до другата врата?
Ако нишата е с размери 165/75 има мнооого по-добро решение.
bobo - помощник
Не е добре нишата да се затваря като гардероб, защото отгоре (над онзи рафт с кутиите) минават тръбите на канализацията от горния етаж. Много е вероятно да има влага и мухъл. Нишата ще се използва по-скоро за килерче за разни "боклуци", инструменти и т.н., затова е достатъчно само да се затвори. Сигурно ще има някакви рафтчета вътре.

Размерите:
165 е от единия ъгъл до другия, където са пантите на входната врата. Като се отвори входната врата стига до нишата.
75 е ширината на нишата, не може да се разшири, горе-долу толкова е и дълбочината.
150 е свободната стена за закачалките и място за отваряне на вратата на нишата.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:45 am, променено общо 1 път.
joe007 - специалист
Дори и да не е гардероб.Направи само вратички а вътре пак слагай рафтове,просто в долния край си слагаш шкафчето за обувки.Иначе ще си е тяснотия.Е според мен де. :-D

Тема "Портманто в антре" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: