Връзката между 2 свята
Някой може ли да ми каже къде във Варна се продава молдинг. Искам да си сложа в коридора.
SHL - специалист
plam_st написа:
Някой може ли да ми каже къде във Варна се продава молдинг. Искам да си сложа в коридора.
Би ли ни просветлил, какво е молдинг?
Това, което намерих в нета не е много. Всъшност молдинг е неква нова чуждица, която, май се отнася за някакви авто части, също така май става въпрос и за някъкъв преход между различни цветове...?
Поясни за какво става въпрос. Аз не мога да го свържа с някакъв материал или с някаква декорация в строителството.
А ето и превода на думата от англииски:
MOULDING
['mouldiŋ]
1. метал. формованe, пресоване във форми

2. тех. отливка, отлят детайл

3. тех. детайл, получен чрез пресоване във форма

4. арх. корниз

...........всъшност като се порових излезе и това:
Молдинг - декоративный элемент для украшения интерьера. Используется для разделения плоскости стен и потолка на зоны (создание рамок различной конфигурации в сочетании с угловыми элементами и круглыми бордюрами). Также используется для закрытия стыков между цветовыми переходами и различными материалами.
както и това: http://lanoszaz.org.ua/?page_id=42

С моя пост не съм ти много полезен, но ти с твоя отговор на въпроса ми, ще бъдеш полезен :)
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:32 am, променено общо 1 път.
Съжалявам,че не бях по конкретна.Става въпрос за первазите за пода. Аз също скоро разбрах,че така им се казва.
Искам в коридора вместо да слагам перваз от теракот да е от това.Но някой знае ли във Варна от къде може да се намери от тях?

Прикачен файл

moulding1.jpg
moulding1.jpg (56.48 KиБ) Видяна 5783 пъти

Тема "МОЛДИНГ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: