• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
Щайгаджия - специалист
назад съм с материала и се нуждая от качествен съвет и идея...та накратко-Правих ремонт у нас.Направиха ми кухненски шкафове за много пари....И като се замислих колко пари дадох за да ми "направят проекта"...и после да ги сглобят като конструктор"Лего"..свят ми се зави.Та тогава се замислих като "два пъти"инж.толкова ли е трудно да изчислявам детаили с точност до "цял милиметър" си направих и доста неща из нас.Някой може ли да ми предложи идея за шкафче за обувки,която е нещо по-различно от това,което се предлага в търговската мрежа..Като дизайн ,но с достъпни материали.Не знам до колко е коректен въпросът ми,но благодаря предварително..
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:16 am, променено общо 1 път.
Щайгаджия - специалист
В момента не мога да дам снимка на коридора.Това ,което съм видял като концепция е т.н. "джоб" и едни други които ми приличат на Виенско колело.И двете не ме устройват изцяло.Първият тип понеже като се отвори "взима"около 35 см от коридора(най-големият ми син носи 47-49 номер),а вторият нещо не ми харесва .Но май наистина няма да съм ясен напълно докато не покажа коридора.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:15 am, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Щайгаджия написа:
В момента не мога да дам снимка на коридора.Това ,което съм видял като концепция е т.н. "джоб" и едни други които ми приличат на Виенско колело.И двете не ме устройват изцяло.Първият тип понеже като се отвори "взима"около 35 см от коридора(най-големият ми син носи 47-49 номер),а вторият нещо не ми харесва .Но май наистина няма да съм ясен напълно докато не покажа коридора.
"Джоб", поне като затворен не заема тези +35см. Всъщност каква идея имаш относно тези 49ти номер? Колко място им отпускаш?
Ivan_Kurtev - специалист
Emerald написа:
Като джоб имах предвид това:

Изображение

Възможно най-икономичното като отнемане на пространство. Но не за всякакви обувки е удобно.
Малеле на мен ще ми трябват поне 2 такива Джоба.
silllveto - Майсторица
Мисля, че това на снимката е практично.
А пък една позната, я питах къде са й обувките и тя завъртя единствения си шкаф в коридора - всичко подредено отзад. Върти се на някакна поставка от типа на тези на мониторите.
http://www.aiko-bg.com/index.php?gid=10&tid=52

Прикачен файл

HVS_112_big.jpg
HVS_112_big.jpg (19.76 KиБ) Видяна 13058 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
silllveto, kакъв е смисълът да се върти целия шкаф? Нали затова са измислили да се върти откъм пантите? Нещо пропускам?
LZ - специалист
Тия шкафчета тип "джоб" ги намирам за крайно неудобни. Преди няколко години с ентусиазъм си направих такива в антрето и след 1 седмица ги изхвърлих и ги направих с плъсгащи и обикновени вратички.
Джобовете като антежат от обувки, само леко допиране до тях е достатъчно за да се отворят, когато не се иска това от тях :(
silllveto - Майсторица
n_a написа:
silllveto, kакъв е смисълът да се върти целия шкаф? Нали затова са измислили да се върти откъм пантите? Нещо пропускам?
Значи шкафа вътре е разделен на две по дължина. Не знам колко е дълбок, може би 40-50см. Предната част е с вратичка, предполагам закачалка, а като завъртиш отзад е отворено и са рафтчетата за обувките. Стори ми се доста приятно. И най-вече не се вижда ни яке, ни обувка.
  • 1
  • 2

Тема "Шкаф за обувки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: