• 1
  • 2
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
ср дек 09, 2020 7:13 pmGustoraveli написа:
ср дек 09, 2020 6:14 pmmihail_nenkov написа:
ср дек 09, 2020 5:38 pmGustoraveli написа:

Всички термоглави на макс!!!
Аз така я карам сега , регулирам температурата в стаята като намалям температурата на водата, както казах като задам 49 градуса на водата тя гори със малък пламък държи 47 градуса без да се гаси и подържа 23градуса в апартамента гори за 17 часа 15 кг. Пелети това е на автоматичен режим. Тука ми казаха че била на твърдо гориво и трябвало да има връщаща вода на 55 градуса. Ама ако карам постоянно на 55 градуса първо ще гори много а и температурата в стаите ще става топло. Като застудее повече най вероятно ще трябва да дигам градусите но няма начин. Та ако я карам така проблем ли ще е?
Приятел няма такова нещо!
Оправи инсталацията и ще се родиш.
Във форума ще влизаш за удоволствие /кеф/.
Какво ѝ има на инсталацията?
Какво да ѝ оправи?
ср дек 09, 2020 7:32 pmmihail_nenkov написа:
Така и не каза проблем ли е да я карам така докъто намеря майстор. От Бургас съм ако познавате някой моля за връзка че чакам една от фирмите вече месец и не идват.
Няма и да ти каже- занимава се с по сложни инсталации.

Не е правилно Т в къщата да се регулира по Т на водата, която се подава непосредствено от отоплително съоръжение на твърдо гориво.
За да работи то ефективно, то горенето трябва да се случва при висока температура, което е невъзможно когато огънят е ограден от студена водна риза. Затова, Т на водата над 65 градуса, а регулацията със СТ или термоглави, а защо не и комбинация.

Густо ( Gustoraveli), дай простата формула за смятане КПД на печка, че да му е по ясно.
Бих я дал, ама ти си топлотехника.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср дек 09, 2020 7:42 pm, променено общо 1 път.
Gustoraveli - специалист
ср дек 09, 2020 7:13 pmGustoraveli написа:
ср дек 09, 2020 6:14 pmmihail_nenkov написа:

Аз така я карам сега , регулирам температурата в стаята като намалям температурата на водата, както казах като задам 49 градуса на водата тя гори със малък пламък държи 47 градуса без да се гаси и подържа 23градуса в апартамента гори за 17 часа 15 кг. Пелети това е на автоматичен режим. Тука ми казаха че била на твърдо гориво и трябвало да има връщаща вода на 55 градуса. Ама ако карам постоянно на 55 градуса първо ще гори много а и температурата в стаите ще става топло. Като застудее повече най вероятно ще трябва да дигам градусите но няма начин. Та ако я карам така проблем ли ще е?
Приятел няма такова нещо!
Оправи инсталацията и ще се родиш.
Във форума ще влизаш за удоволствие /кеф/.
Така и не каза проблем ли е да я карам така докъто намеря майстор. От Бургас съм ако познавате някой моля за връзка че чакам една от фирмите вече месец и не идват.
Сори майна съм, демек от Пловдив.
ср дек 09, 2020 7:41 pmGustoraveli написа:
Нищо де, нали можеш и пишейки да си показваш майсторлъка?! Помагай от далечен Пловдив!

За бургаско, с доказано майсторство е Филматопло.
Gustoraveli - специалист
ср дек 09, 2020 7:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
Нищо де, нали можеш и пишейки да си показваш майсторлъка?! Помагай от далечен Пловдив!

Спри да се правиш на отворен!
Не си ми на образованието да спориш с мен!
Когато учих топлотехника от 94 г..., ти имаше печка /циганско чудо/ на въглища.
ср дек 09, 2020 7:55 pmGustoraveli написа:
Ще те оставя на мира, когато покажеш знания.
Кажи на човека, докажи се!
През 94а, вятър ма вееше на бяла кобила, а топлото е било просто съпътстваща нужда в живота. Тогава събарях стени, па тоа учил!!! Няма лошо.

Покажи знания, не само приказки!
Как да си регулира температурата, кое е удачно, какво да оправи в инсталацията?
Gustoraveli - специалист

Момчето, ако оправно ще се справи.
Така, че спри твойти бисери😁
ср дек 09, 2020 7:55 pmGustoraveli написа:

Стига сте се карали заради някой друг. Освен да дигна твмпературата на 65 градуса и като се затоплят стаите да я гася и после са я пускам пак докъто намеря някой да ми оправи системата защото както казах имам термо глави но като затворят и прелива през разширителния съд. А защо е направена така системата незнам така беше направена.
ср дек 09, 2020 8:05 pmGustoraveli написа:

Личи ти, че си новобранец тука, щом Филматопло е момчето, Бисере.
Трифон съм, а ти?

Мишо, ако имаш лира или радиатор в банята, остави главата отворена или направо я свали! Помпата на 1! След сезона добави още радиатори, така че при обявената им мощност поне да доближават мощността на камината! Възможно е и РС да е малък по обем. Мисли за затваряне на системата!
Оня въздухар сам ще изчезне.
ср дек 09, 2020 8:11 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср дек 09, 2020 8:05 pmGustoraveli написа:

Личи ти, че си новобранец тука, щом Филматопло е момчето, Бисере.
Трифон съм, а ти?

Мишо, ако имаш лира или радиатор в банята, остави главата отворена или направо я свали! Помпата на 1! След сезона добави още радиатори, така че при обявената им мощност поне да доближават мощността на камината! Възможно е и РС да е малък по обем. Мисли за затваряне на системата!
Оня въздухар сам ще изчезне.
Имам лира в банята която е преди разширителния съд и радиатор в кухнята който няма термо глава другите три радиатора имат термо глави. Има и бойлер но съм го спрял защото като сметнах KW на радиаторите са около 9 общо а камината е 13кв ама 10 на водната риза
  • 1
  • 2

Тема "заяждане от Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: