• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 26
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
Lisko - майстор
Нещо не ми се вързва. Как така
работят много бързо и качествено
а па чухме толкова примери за некачествено? Излиза че отначало пускате заблуждаващи (захаросани) коментари. Ми нали и на други хора ще им боядиса тавана в грешната посока и ще им ковне мостовия кабел и т.н. ???
Andri01 - майстор
Зависи от "майстора". Не съм от тези ,дето се врат и дават акъл и...съжелявам, но след "байряма"! Ела да видиш теракота в банята-водата отива навсякъде, но не и към коритото и сифона! Е,съжелявам ,че му платих и си дигна чуковете,преди да огледам, но беше мокро още! Търсих го,но не си вдига телефона! Знае си майсторлъка и като ми види номера не отговаря.! С шефа на една фирма пък спорихме за квадратурата на ремонтирания покрив. Познай по каква методика го бяха изчислили :). е,измерихме ,изчислих го пред него и се оказа към 35кв.м. по малко !Е,хайде иди да вярваш сляпо на "майстори"! за това,поне до колкото мога аз-никакъв мАстор в къщи! Има и свястни,но изглежда са голяма рядкост :?
Чираче - майстор
nikolov333 написа:
..е баш това не е нормално за мене. То и аз като вися до майстора и да го гледам в ръцете, къде е смисъла. То по-добре да си го направиш сам.. Така и така след него е за преправяне.. Така се научих да шпакловам и да боядисвам по-добре от баш майсторите.. а кажете ми това нормално ли е..
Ами съвсем не е нормално. Вече започнах да разбирам кой е майстор още в началото - Като го видя с какви дрехи е облечен/т.е. спретнат ли е/, какви са му инструментите и колко са почистени, кога идва на работа, кога си отива и как си уплътнява работното време, пие ли алкохол по време на работа..... Все такива работи. Но и това не е гаранция за добър майстор.

За това предпочитам всичко да си правя сам/макар и по-бавно в началото/, а не да гледам как разни некадърници ще ми вземат парите от ръцете, а аз да го наблюдавам и да му се радвам. Ръцете ми не са завряни отзад, за да ми се подиграват зад гърба.
ksl - напреднал
Lisko написа:
Нещо не ми се вързва. Как така
работят много бързо и качествено
а па чухме толкова примери за некачествено? Излиза че отначало пускате заблуждаващи (захаросани) коментари. Ми нали и на други хора ще им боядиса тавана в грешната посока и ще им ковне мостовия кабел и т.н. ???
Какво да ви кажа. През този апартамент минаха толкова майстори, че един ковнат кабел, един окепазен таван, няколко замазани конзоли и тук-таме нещо счупено за мен е просто песен. Ако трябва да сравня Иво с майсторите, който правиха замазката например той е на светлинни години. Онези се напиха, работиха през нощта, крушката им изгоряла и да не ви казвам какво заварих на сутринта, когато 7 тона материал беше стегнал.
Chefo77 - майстор
Добре, аз не мога пък да не запитам - защо от всички избрахте точно от човека, от който сте най-доволен, да се оплачете??
Защото, доколкото разбирам, от въпросния Иво сте най-доволен.
ksl - напреднал
С много сме имали раздори и неразбирателства, във всеки съм се съмнявал, че може да направи някоя простотия, но факт е че никой друго освен бригадата на Иво не увреди умишлено собствеността ми. Никой не се е радвал на такова внимание, тактичност и щедро заплащане. Ужасно кофти ми е че такива боклуци са били в дома ми. Усещането наподобява първите дни след като са обрали дома ти. Не ти е толкова за откраднатото, а за това, че някакви чужди хора, престъпници са били в дома ти, пипали са ти вещите и т.н.
kozl - майстор
Chefo77 това е нещо като предателство и отмъщение. И за двете страни.

Видя се форума как се раздели на две страни. Гарван гарвану око не вади. МАстор да ти не влазя в къщата. Клиента винаги има право :? Какво право има :shock: Па да дочекаме решението на съда, относно чие е правото. Ма си мисла, че ако съда налагаше справедливост в правата немаше да са така нещата. Ей тоя нашия съд е гоума работа. Може ли в съдебно решение да има за всички задоволение. Ми може, както може да се напише, че в делба м-у трима всеки получава по 2/4 от имота. :shock:
Майстор без кусури нема. По скоро има клиенти дето не виждат или не им дреме за кусурите.
Когато майстор ти отговори с фразата "немаш никакви проблеми" - разбирай точно обратното - проблеми в изобилие :shock:
Chefo77 - майстор
Аз не мисля, че форумът се раздели на две заради този случай, то това делене е открай време. И винаги ще го има - щом има две страни на дадени отношения. Лекар - пациент, майстор - клиент, служител - началник, мъж - жена ...
Лошото е, че много клиенти забравят, че и те са изпълнители на някого, както и много майстори забравят, че рано или късно и те стават клиенти. И всички неусетно тогава минават на другата страна. :wink:
Най-неприятно се получава, когато клиентът не знае какво иска и когато прекрачи границите на това "винаги има право". От другата страна пък - когато майсторът не може да го направи (но много му се иска да вземе парите) и когато допусне грешка и дори не се и опита да я поправи...
Но си много прав, че майстор без кусури НЯМА! Не е въпросът дали има кусури, а дали не са прекалено много и дали знае, може и иска да ги отстрани, когато се видят.

А съдът НИЩО не може да докаже, ако няма признания. Много филми се гледат - ще дойдат да свалят отпечатъци от яйцето, по "серийния" номер ще разследват от кой магазин е закупено, па оттам камерите ... Наистина ще стане думите на клиента срещу думите на майстора. И ако наистина нищо не докаже, и майстора е по-отракан, може и да има реверсивен иск. Ако някой изяде толкова много ла*на по мой адрес, а аз не съм виновен, гаранция ще обърна палачинката. Име трудно се гради!
joro1968 - специалист
Окончателното ми решение по този казус е: Белка

Виждал съм на невероятни места черупки от яйца,дори с пробито дупче. Последния път намерих яйца в мазето :? И да кажа,че съм виждал белка в комшиите,но чак пък толкова.....

А иначе има и хитреци майстори. Караме си един ден едно ремарке греди да ги разбичат в дърводелна. И оня ми ти там почва да мери и вика:
-10 кубика!
-Какви десет кубика!? Ти знаеш ли колко са десет кубика!? Един камион!
-Аз щом казвам така е!
-Ела да го мерим!
-Не! Не признавам твоята рулетка!
...и сещате се отказвам се от услугите на пишман майстора.....
nikolovvd - майстор
nikolov333 написа:
..е баш това не е нормално за мене. То и аз като вися до майстора и да го гледам в ръцете, къде е смисъла.
Не става въпрос да го гледаш в ръцете, а при възникване на проблем да го решите заедно, вместо майстора сам да решава как да го направи.
joro1968 написа:
Окончателното ми решение по този казус е: Белка

Виждал съм на невероятни места черупки от яйца,дори с пробито дупче. Последния път намерих яйца в мазето :? И да кажа,че съм виждал белка в комшиите,но чак пък толкова.....
Но белките не слагат печат на яйцата. :roll:
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 26

Тема "Пазете се от този майстор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: