Chefo77 написа:Аз не мисля, че форумът се раздели на две заради този случай, то това делене е открай време. И винаги ще го има - щом има две страни на дадени отношения. Лекар - пациент, майстор - клиент, служител - началник, мъж - жена ...Сред всички мнения, това определено буди моето уважение.
Лошото е, че много клиенти забравят, че и те са изпълнители на някого, както и много майстори забравят, че рано или късно и те стават клиенти. И всички неусетно тогава минават на другата страна.![]()
Най-неприятно се получава, когато клиентът не знае какво иска и когато прекрачи границите на това "винаги има право". От другата страна пък - когато майсторът не може да го направи (но много му се иска да вземе парите) и когато допусне грешка и дори не се и опита да я поправи...
Но си много прав, че майстор без кусури НЯМА! Не е въпросът дали има кусури, а дали не са прекалено много и дали знае, може и иска да ги отстрани, когато се видят.
А съдът НИЩО не може да докаже, ако няма признания. Много филми се гледат - ще дойдат да свалят отпечатъци от яйцето, по "серийния" номер ще разследват от кой магазин е закупено, па оттам камерите ... Наистина ще стане думите на клиента срещу думите на майстора. И ако наистина нищо не докаже, и майстора е по-отракан, може и да има реверсивен иск. Ако някой изяде толкова много ла*на по мой адрес, а аз не съм виновен, гаранция ще обърна палачинката. Име трудно се гради!
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
joro1968
- специалист
253 мнения в "Пазете се от този майстор"
ksl
- напреднал
nikolov333
- майстор
Мисля си за Кольо Фичето навремето, как е построил такива красоти? Имал ли е свестни клиенти и дали са го оплювали по седенките???
Според мене просто, си е правил нещата красиви, щото му е идвало отвътре, а направеното говори най-добре !
Според мене просто, си е правил нещата красиви, щото му е идвало отвътре, а направеното говори най-добре !

chapara
- майстор
Препрочитам и си мисля че темата с нищо не е градивна , а по скоро провокативна, каквото стана в днешно време цялото ни общество. Насаждането на недоверие му клиент и майстор, и между майстор и клиент с нищо не допринася за добри човешки взаимоотношения, които са моето мото и възпитание. С неудоволствие и погнуса забелязвам че това ни заобикаля и ни дави в собствените ни ла.на. Зли погледи, нервност и бухалки, 48000 напуснали страната за година. Пълна деградация в обществото. Боже Господи помогни на тоз изстрадал и объркан народ. Идва празник , а ние ще се изглозгаме от злоба. Вместо ние да си чукаме яйцата, слагаме ги по таваните
Други пък занимават прокуратура и полиция с несъществени неща, чунким си нямат друга работа. Спрете се бре хора, усмихнете се и карайте по живо, по здраво напред. Има по тежки неща, стотици гладни, неизлечимо болни. Това ли Ви е темата на деня, с нея лягате и с нея ставате

iliya_i
- майстор
nikolov333 написа:Мисля си за Кольо Фичето навремето, как е построил такива красоти? Имал ли е свестни клиенти и дали са го оплювали по седенките???Не само красиви. Правил ги е и много здрави. След 150 години още седят и не падат.
ivanovbg
- майстор
iliya_i написа:В по раншните периоди и живи хора са зазидвали за здравина, но после ги заменили с яйца. В Ловеч в покрития мост също има една такава миризма...Чудя се колко яйца е заврял Фичето в него за да е толкова здрав?nikolov333 написа:Мисля си за Кольо Фичето навремето, как е построил такива красоти? Имал ли е свестни клиенти и дали са го оплювали по седенките???Не само красиви. Правил ги е и много здрави. След 150 години още седят и не падат.

nikolson
- майстор
ivanovbg написа: В по раншните периоди и живи хора са зазидвали за здравина, но после ги заменили с яйца. В Ловеч в покрития мост също има една такава миризма...Чудя се колко яйца е заврял Фичето в него за да е толкова здрав?Ами моста в Ловеч днес не е баш на Кольо Фичето, та затова може би.![]()
Hoвoceлckи
- майстор
Не бе, той ги е бил обработил и са били огнеопорни 

nikolov333
- майстор
chapara написа:Препрочитам и си мисля че темата с нищо не е градивна , а по скоро провокативна, каквото стана в днешно време цялото ни общество. Насаждането на недоверие му клиент и майстор, и между майстор и клиент с нищо не допринася за добри човешки взаимоотношения, които са моето мото и възпитание. С неудоволствие и погнуса забелязвам че това ни заобикаля и ни дави в собствените ни ла.на. Зли погледи, нервност и бухалки, 48000 напуснали страната за година. Пълна деградация в обществото. Боже Господи помогни на тоз изстрадал и объркан народ. Идва празник , а ние ще се изглозгаме от злоба. Вместо ние да си чукаме яйцата, слагаме ги по таванитеДано, но едва ли...Други пък занимават прокуратура и полиция с несъществени неща, чунким си нямат друга работа. Спрете се бре хора, усмихнете се и карайте по живо, по здраво напред. Има по тежки неща, стотици гладни, неизлечимо болни. Това ли Ви е темата на деня, с нея лягате и с нея ставате
![]()

Тема "Пазете се от този майстор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература