• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 26
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
jekasus - майстор
Май не схващаш...Ако съм се издънка, преправям, ако искаш нов контакт по готовата стена за боядисване, си плащаш...
Чираче написа:
И защо трябва да ми извива ръцете финансово, и да се гъбарка с мен?
Pooh написа:
Нито клиента е длъжен да търпи майсторски произвол, нито работниците са длъжни да търпят клиентски капризи.
Иначе на пазара е пълна трагедия, сега издавам хотелски етаж - За шпакловка наехме брадчеди, при българи - гол гъз, празен джоб, голямо самомнение и голяма мръсотия... Да, не съм платил за всичко, спрял съм определена сума за издънки... Вече съм гаден и лош...
Pooh - майстор
Чираче написа:
Ще мина и без тия "майсторски" номера :lol:
Ето за това, ще попадаш винаги на мангали, които ще те "клатят" на дребно - защото и ти си дребна душа. Никой уважаващ себе си и труда си майстор, няма да работи за теб. А ти ще продължаваш да виеш по форумите, че всички са некадърници ... и те така. :wink:
nikolov333 - майстор
Имаше един циганин, дето ми работеше доста години.. та той беше преправил една българска поговорка, точно за такива случаи. "Хубава работа, ама Българска!" :-D :lol: :lol:
jekasus - майстор
ksl написа:
.
...
Долу-горе усетих къде ви е било скарване/недоразумение и някои действия...
Чираче - майстор
Pooh написа:
Чираче написа:
Ще мина и без тия "майсторски" номера :lol:
Ето за това, ще попадаш винаги на мангали, които ще те "клатят" на дребно - защото и ти си дребна душа. Никой уважаващ себе си и труда си майстор, няма да работи за теб. А ти ще продължаваш да виеш по форумите, че всички са некадърници ... и те така. :wink:
Въобще не си познал.
radius - майстор
Явно Пух смята, че който търси качество и отговорност от "майстора", заслужава мангали. Ето затова никога няма да се разберем, защото майсторите си мислят, че като се осерат, са го направили красиво и всеки трябва да им пляска.
Проблема е, че във строителството и ремонтите, думата отговорност е непозната и всеки гледа да те прецака. То и клиентите са си виновни, кат са оФци, но това е реалността.
ivanovbg - майстор
nikolson написа:
ivanovbg написа:
В по раншните периоди и живи хора са зазидвали за здравина, но после ги заменили с яйца. В Ловеч в покрития мост също има една такава миризма...Чудя се колко яйца е заврял Фичето в него за да е толкова здрав? :? :partyman:
Ами моста в Ловеч днес не е баш на Кольо Фичето, та затова може би.
Вярно не бях се сетил. Майсторите по възстановяването са. По европейската директива зазидването на хора не е хуманно и те - яйца. Хем е живо, хем е уж хуманно, защото още не е живот. Мисля,че трябва да се направи експертиза и ако са оплодени да се сезират Дружеството за защита на животните.
:partyman:
Chefo77 - майстор
radius написа:
Явно Пух смята, че който търси качество и отговорност от "майстора", заслужава мангали. Ето затова никога няма да се разберем, защото майсторите си мислят, че като се осерат, са го направили красиво и всеки трябва да им пляска.
Проблема е, че във строителството и ремонтите, думата отговорност е непозната и всеки гледа да те прецака. То и клиентите са си виновни, кат са оФци, но това е реалността.
Не, Пух просто обяснява това, което и аз писах по-горе, че трябва да има ГРАНИЦА на позволеното и от едната, и от другата страна. Никой не коментира качеството.
Защото аз в Чираче (ще ме извини, но с такова впечатление съм останал) и някои други в този форум виждам явна ненавист към майсторското съсловие във всичките му форми. Защото когато клиент поиска да се преправи нещо, което е уточнено категорично още в началото, изказвайки се, че "винаги има право, щом веднъж си е платил", това означава, че се гаври с труда на майстора. И никой уважаващ себе си специалист, изкарвайки хляба си с ръцете си, няма да позволи някой да се гаври с труда му. Грешките, направени от майстора в процеса на работа, се поправят за сметка на майстора и никой думичка не коментира по този въпрос!
nikolov333 - майстор
98% от майсторите са се хванали с тоя бизнес за да вадят пари..останалите 2% не съм ги срещал :-D :lol: :lol: Качеството и знанията не са задължителни за да работиш като "Майстор", стига да има кой да ти плаща... Проблема е, когато трябва качество, понеже повечето майстори, които имат знания и могат да работят качествено са отдавна на гурбет из Европата, а малкото, които са останали в България, са ангажирани напред за месеци, а някой и за години.. :idea:
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 26

Тема "Пазете се от този майстор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: