• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
Hoвoceлckи - майстор
При включен бойлер (да нагрява)?
Ivoka73 - напреднал
ср яну 22, 2020 4:07 pmHoвoceлckи написа:
При включен бойлер (да нагрява)?
Пак няма проблеми,но се справих с проблема самия контакт където бях споменал че е до мивката го отворих фазовия проводник беше нацепена изолацията отрязах до здрава част изолирах с изолирбанд и занулих контакта.Сега няма никакъв ток по водата.
chapara - майстор
вт яну 21, 2020 11:54 pmIvoka73 написа:
Привет на всички.
Провери си контакта с пробна ламБа :-D , има вероятност да ти я няма нулата и да затваря кръга през водопровода :?
Ivoka73 - напреднал
ср яну 22, 2020 4:25 pmchapara написа:
вт яну 21, 2020 11:54 pmIvoka73 написа:
Привет на всички.
Провери си контакта с пробна ламБа :-D , има вероятност да ти я няма нулата и да затваря кръга през водопровода :?
И това е възможно.
Andri01 - майстор
"Фазата минава през нулата"???? И как ще стане този номер? Или нулата ти я няма / минава през нулевия ПРОВОДНИК !!!!/или имаш в предвид късо съединение ...."приятелю" ?? :?
chapara - майстор
На скоро един такъв превключвател на бойлерно табло ми изигра такава шега
Изображение

Не знайно защо се превключват и фазата и нулата, е да ама нулата заяла и се включила само фазата и бойлера не загрява. Като пипнах меките връзки и :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: Сега нулата вече е директна :idea:
Ivoka73 - напреднал
ср яну 22, 2020 5:01 pmAndri01 написа:
"Фазата минава през нулата"???? И как ще стане този номер? Или нулата ти я няма / минава през нулевия ПРОВОДНИК !!!!/или имаш в предвид късо съединение ...."приятелю" ?? :?
Казвам че ако се прекъсне нулата примерно от нагревател за вода или прочее ще те барне тока.
iliya_i - майстор
ср яну 22, 2020 3:32 pmHoвoceлckи написа:
Спри се, започна да дрънкаш глупости.
Намери ли си фазомер?
Провери на оплетката на меките връзки, при включване на бойлера на втория етаж, дали се появява напрежение!?
Новоселски, в случая "фазомера" не е показателен, защото той светва при около 100V напрежения, а през кожата се усеща при около 40V.
а и не е ясно, тръбите метални ли за или PPR
Решението е в зануляване на корпуса през контакта, ама те "едни специалисти" вече са се произнесли, какво се случва ако фазата отиде в нулата, та няма никакъв шанс да ги оборим. :)
Andri01 - майстор
Е,това вече е обяснение. Но при правилно свързване: заземен / занулен /контакт и корпус с изправен 3 проводен кабел,това няма да стане.
Ivoka73 - напреднал
ср яну 22, 2020 5:23 pmAndri01 написа:
Е,това вече е обяснение. Но при правилно свързване: заземен / занулен /контакт и корпус с изправен 3 проводен кабел,това няма да стане.
Е да ама казваш 3 проводен така съм съгласен на 1000 процента с теб ама аз им обяснавах на професорите когато съм с 2 проводна Батко
Ако имам ДТЗ тогава бих занулил от нулата с мостче ама нямам вкъщи.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Бие ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: