• 1
  • 2
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
ANGELI - напреднал
Така като гледам всеки се е натискал по-някакъв начин да си вкара фирмата за да направи ремонта.
Какво не ви харесва в цената от 1500лв. за 100кв покрив идва по 15лв. на квадрат.
Ако, ще започваме да отваряме очите на клиентите ни нека стане ясно, че една хартия (паропропусклива мембрана)
струва до към 1.80лв. за м/2 летви ще отидат 300л.м. за единична скара по 30ст. на л.м ако някой си мисли,че няма как да ги взема на тая цена, ще му дам номер в всеки град от къде да си ги купи, та за 300м. по 30ст. = 90лв. измазване на капаци вар 40,до 50лв. пирони 10лв. 3 гредички 10 на 8 или 8 на 6 не знам какви са ребрата да речем 30лв. до 20-ина керемиди 60лв. и обща цена от към 420лв.
Не съм написал още куп работи,които се купуват и си има разходи като например след разкриването има боклуци кал,стари летви,вар, за които си трябват чували после контейнер за изхвърляне и др. та може да се стигне и до 500лв.
Остават 1000лв които на клиента ще му се видят много, но в тези пари какво да влезне за фирмата ли за работниците ли за него ли.
Няма как да останат 300лв. печалба и да дам 10г. гаранция както дават някой, това е пълен абсурд.
Към клиентите ако решите да ви е евтино,дайте тези пари за материали, викнете комшията и братовчедите направете покрива, после направете една почерпка с софра за 150лв. и като протече ги викнете пак тях за рекламация.
plamen6703 - майстор
ANGELI написа:
Към клиентите ако решите да ви е евтино,дайте тези пари за материали, викнете комшията и братовчедите направете покрива, после направете една почерпка с софра за 150лв. и като протече ги викнете пак тях за рекламация.
Един вид казваш, ако някой иска да се изс@ре на парите си и на покрива на къщата си, да събере хора от кол и въже и да ги качи на покрива си :lol:
Пить надо меньше :drinkers: :partyman:
Чираче - майстор
ANGELI написа:

... та може да се стигне и до 500лв.
Остават 1000лв които на клиента ще му се видят много, но в тези пари какво да влезне за фирмата ли за работниците ли за него ли.
Няма как да останат 300лв. печалба и да дам 10г. гаранция както дават някой, това е пълен абсурд.
До момента не бях срещал ПО-НАГЛО изказване от строителен предприемач. И то само поради факта, че е тарикат на дребно, и си е направил фирма. Не се ли замисля от къде клиентите ще спестят, за да му платят за тарикатлъка?
plamen6703 - майстор
Ти не се ли замисляш, че намери ли някой да му плати, няма проблем и по 1000 лв. на квадрат да работи :lol:
Чираче - майстор
И аз това казвам. Всеки си прави сметка на парите, и на кого да ги даде. Без мен, за подобни безскрупулни печалбари.
ANGELI - напреднал
Чираче написа:
ANGELI написа:

... та може да се стигне и до 500лв.
До момента не бях срещал ПО-НАГЛО изказване от строителен предприемач. И то само поради факта, че е тарикат на дребно, и си е направил фирма. Не се ли замисля от къде клиентите ще спестят, за да му платят за тарикатлъка?
Ти се замисли,че от такива смешници ми е писнало къде то ни евтина цена ги устройва,ни скъпа и в двата варианта мрънкат.
А в магазина или като си оправят колата дават по 100лв. без да питат какво е сменено или сиренето от къде е.
Изобщо не ме интересува от къде е събирал пари да не ми е брат, и аз като си плащам някъде не ме питат дали имам или нямам,но след като съм се доверил на някой си му плащам ако съм доволен има и бакшиш който ми е останал поради това,че съм забравил да си купя цигари.

ЩЕ ТИ НАПИША ЕДНО строителните предприемачи не сме нагли нагли са клиентите който ни разиграват с оферти и мрънкания.
Ще ти напиша пример за да ме разбереш ако не можеш здраве.
Живея в София имам си фирма имам си и сайт, звънят ми от Пловдив а аз работя в цялата страна но, няма да отида само да сменя една керемида сещаш се. И ми казва,че е видял сайта одобрили са цената и ме викат на оглед да измеря и да им дам точна цена за ремонта.
И така зарязвам си аз моята работа в София зареждам примерно 40лв бензин и тръгвам по пътя ще изхарча още 10лв. етоти едни разходи до там 50лв. отивам там меря и им казвам цената, те викат ще се обадя, така после пример. викат ме в същия ден или в Пазарджик или в Стара Загора избери си ти ето ти още разходи и там така мериш и ти казват,че ще ти звъннат.
И така разходи за огледи към 80лв и накрая никои не е звъннал,не знам на вас клиентите как ви е като викате по 10 фирми на оглед и се чудите скъпо ли е евтино ли е но ние харчим всеки ден пари за огледи които не се връщат, за това от миналата година вземам по-30лв за оглед ако искат да звънът после, но ако звъннат тези пари се приспадат от крайната цена.

А сега се постави на мое място и си представи, че имаш 10-работника , жена,деца, секретарка, фирмени разходи, които чакат на теб всеки ден да им осигуриш нужното.

И дали съм нагъл и имам тарикатлъци
Чираче - майстор
ANGELI написа:

И дали съм нагъл и имам тарикатлъци
И си НАГЪЛ, и си и БЕЗОЧЛИВ печалбар. Мен какво ме интересува колко и какви работници имаш, семейството ти и секретарката ти? Мен ме интересува единствено за дадената работа какво трябва да платя.

ТИ не си моя строителен предприемач.

Дано повече хора видят това.

Абсолютно същия стил на работа като на Николай Янеф.
Chefo77 - майстор
ANGELI написа:
Ти се замисли,че от такива смешници ми е писнало къде то ни евтина цена ги устройва,ни скъпа и в двата варианта мрънкат.
На този образ не му обръщай внимание. Той иска да плаща за всичко колкото той би искал да плати, сиреч нищо. Обаче ако той трябва да ги иска, ще калкулира и тоалетната хартия, която е използвал. И никой не е неговия предприемач или майстор.
Сложи си го на оня работа и продължи нататък. Много са ми жалки тези, които не могат да преглътнат факта, че други работят за себе си и имат ангажименти към хората, които им помагат. На теб - Успех!
Чираче - майстор
Chefo77 написа:

Сложи си го на оня работа и продължи нататък. !
И аз Ви слагам там :lol: Нещастници. Намерили наивници, и им се качвате на главата.

А аз продължавам. Без Вас :lol:
plamen6703 - майстор
ANGELI написа:
за това от миналата година вземам по-30лв за оглед ако искат да звънът после, но ако звъннат тези пари се приспадат от крайната цена.
Защо от миналата година и защо да ги приспадаш от крайната цена?
Направил си разход да отидеш до обекта, качвал си се да оглеждаш, изготвял си оферта... това струва пари и работно време, което се заплаща отделно, дори и да стигнете до сделка.
От София до Бургас 30 лв. ли взимаш за оглед :wink: :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "offtopic от Майстор за ремонт на покрив в село край Бургас" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: