Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
fbr - майстор
Абе гледай си пожарникарския маркуч и стига си давал акъли във всяка тема за щяло и нещяло.
нед юли 12, 2020 6:04 pmfbr написа:
Абе гледай си пожарникарския маркуч и стига си давал акъли във всяка тема за щяло и нещяло.
Е как за щяло и нещяло, г-н ФБР. Извинявай, че си позволявам да те корЕгирам, но не си прав! Излагаш се- недей така!
пет юли 10, 2020 9:52 pmLazarGanev написа:
Няма нужда от никакви релета, никакви допълнителни термостати, задвижки и тем подобни.
1. Връщащата вода от серпентината я връзваш между трипътния вентил и котелната помпа
2. Двете помпи се пускат от горелката по температура на водата.
3. За стайния термостат има 2 варианта - или да спира радиаторната помпа, или да спира горелката - това е въпрос на преценка според вида и работата на отоплителната инсталация
От т.1 следва, че бойлерът е винаги с приоритет пред радиаторите, тъй като циркулацията през серпентината започва още щом тръгне котелната помпа, дори и да не е отворил трипътния вентил към радиаторите
Аз поне се уча, въпреки, че си позволявам понякога да апострофирам истинските Майстори.

Очаквам извинение, г-н ФБР и дано никога не се налага да си гледам маркуча заради теб! Както и заради когото и до било.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед юли 12, 2020 6:11 pm, променено общо 1 път.
fbr - майстор
На това, че ти ми казваш, че не съм прав ли да вярвам или на инсталацията пред мен. И питай Лазар със първа точка не се ли компрометира трипътния вентил За къф х.й ще го слагаме там, като след него ще включим изходящата от бойлерната серпентина.

[Mod.Edit] Потребителят получи предупреждение за това мнение поради използване на неприемлив език.
Последна промяна от Virtex на нед юли 12, 2020 7:50 pm, променено общо 2 пъти.
Причина: Добавен [Mod.Edit] таг + премахната буква от непрепоръчителна дума
нед юли 12, 2020 6:10 pmfbr написа:
На това, че ти ми казваш, че не съм прав ли да вярвам или на инсталацията пред мен.
В момента не обсъждаме твоя инсталация, а конкретна схема и погрешните ти разсъждения върху нея. Видно е, че заслепен от злоба не я разчиташ правилно.
И това ще мине. Очаквам все още извинение. Обиждаш хиляди служители на тази доблестна професия.
fbr - майстор
Нямам намерение да се извинявам на никого, когото по никакъв начин не съм обидил. Това, че ти си част от тази гилдия, не И повдига нивото, че да се почувства обидена.

Тема "Заяждане от Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: