• 1
  • 2
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
В момента съм в клас по металообработване и донесох 38 "фреза, която ще направя в маса и се чудя как да завърша горната част, така че да не ръждясва. Всички съвети за довършването й са добре дошли. https://tweakbox.mobi/
Последна промяна от AkhiMertail на нед май 30, 2021 9:35 am, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Нищо не ти разбрах.
kuger - майстор
пет май 28, 2021 12:13 pmgogo7777 написа:
Нищо не ти разбрах.
Не ти и трябва, поредния бот.
radius - майстор
М/у другото тия ботове, ако вземат да си мислят нормални имена , ще имат доста по-голям успех. Все някакви засукани, международни.
Я да се казва ПешоЧикията, кога ще се усетиш, че е машина...
kozl - майстор
пет май 28, 2021 9:36 amAkhiMertail написа:
В момента съм в клас по металообработване и донесох 38 "фреза, която ще направя в маса и се чудя как да завърша горната част, така че да не ръждясва. Всички съвети за довършването й са добре дошли.
И мен ръждата ме коси. И се чуда :? кво да измисля и как да започна масата, та като се наводни мазето и са вдигне нивото на водата с лайната да не ми ръждяса във фелкален вид долната част :? .
:lachtot:
gogo7777 - майстор
Слагаш на четирите крака гумени ботуши и няма да имаш ядове.
kozl - майстор
Гога нема таков номер. Оти горната част ке я завършвам със скрап пластинка 110 мм, свалена от зарязан Т55. Хем като га чукам нема да вибрира. Поради уголемената маса на масата, краците треба да са тип мамутско копито и немам решение как да закрачвем батуши в таков вид.
Освен тва като преценям качествота на гумените батуши дека ползвам га газя разредени емиссии, то течното лесно влазя и мноо по-трудно излазя, та проблема си мисла нема да е в слагането, а с мноо по-гоуема вероятност це е при свалянето. Още в повече се утежнява свалянето, поради масата на горната част на масата на противибрационната пластина с качества на Т55, легиранп отклоняващ щит.
А такива гумено подложени стелки под краците на масата дали нема да са в причина на увеличено клатене по време на чукане :?
Тва би довело до нежелателно отместване на масата спрямо целта на чукането
с необмиислени последсвия
на резултата
BLUEPUPIL - майстор
съб май 29, 2021 9:16 amkozl написа:
А такива гумено подложени стелки под краците на масата дали нема да са в причина на увеличено клатене по време на чукане :?
Тва би довело до нежелателно отместване на масата спрямо целта на чукането
с необмиислени последсвия на резултата
По-нежно, че ще довтасат и тук феминиските!
:shock:
Andri01 - майстор
kozl, няма да чукаш на масата. Дивана е по-мек и не вибрира,пробвай на него. :partyman:
kozl - майстор
Не е по темата за масата :-D
Иначе не само, че съм пробал ами така се наложи да прилагам метода на заваряване след изчукване.
Тва че не вибрира не е точно определено. Поради незначителната маса на стоманата се получават вибрации на завъртане във формата на посукване, което причинява умора на материала в тези точки. Като последствие може да се определи загуба на форма и предназначение, довели до необходимост от належащ ремонт или подмяна на дивана.
Метода на ремонт със заварка плюс подсилка има краткотраен ефект, защото по тази процедура се получава преместване на усукващите центрове и проблема с умората на материала се проявява на нова, девствено, неремонтирана позиция. Така при годишна, ежедневна, както и почасова и междучасова употреба, масата на стоманата нарастна над 2 пъти, поради вложените подсилки и направените заваръчни шевове.
:weedman:
  • 1
  • 2

Тема "Как да завършим стомана за плот на маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: