• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
silent - майстор
Това с еврото за мен е като оня виц в който двама лагерници след дълъг престой в Белене ги пуснали и пътуват във влака към родните места. По едно време единя казал-Ще вали. Другия погледнал небето и отвърнал-Да правят каквото искат. За мен няма съществена разлика във сегашно демократично време и минало недемократично време. Диктатурата е една само лицето и е друго. Тогава ти казваха какво можеш да правиш и говориш и какво не, но и се грижеха да не мизерстваш да не те тормозят, да си здрав, децата ти да са образовани и разбира се нищо не зависеше от теб. Сега никой не ти казва какво можеш да говориш и правиш и какво не, стига да не си публична личност и да оказваш влияние на масите, никой не се интересува как живееш, кой те стиска за гушата, децата ти къде ходят да се друсат и най-важното пак нищо не зависи от теб. Преди имаше някаква партийна върхуша от 5-хиляди човека за които законите чак толкова не важаха и можеха да тормозят другите в някаква степен . Сега има 200хиляди политици, бизнесмесмени, престъпници, и най обикновни цигани, за които законите въобще не важат и могат да правят каквото си искат с останалите абсолютно безнаказано. Е сега има един голям плюс има банани и море в Гърция . Така че с евро без евро все тая да правят каквото искат. Реално за мен като човек дето чат пат излиза извън граница е по-удобно валутата ни да е евро, но някакси на фона на написаното това не ме прави особено щастлив.

[Mod.Edit] Потребителят получи предупреждение за това мнение
Avas_co - майстор
ср юли 16, 2025 8:20 amsilent написа:
Това с еврото за мен е като оня виц в който двама лагерници след дълъг престой в Белене ги пуснали и пътуват във влака към родните места. По едно време единя казал-Ще вали. Другия погледнал небето и отвърнал-Да правят каквото искат. За мен няма съществена разлика във сегашно демократично време и минало недемократично време. Диктатурата е една само лицето и е друго. Тогава ти казваха какво можеш да правиш и говориш и какво не, но и се грижеха да не мизерстваш да не те тормозят, да си здрав, децата ти да са образовани и разбира се нищо не зависеше от теб. Сега никой не ти казва какво можеш да говориш и правиш и какво не, стига да не си публична личност и да оказваш влияние на масите, никой не се интересува как живееш, кой те стиска за гушата, децата ти къде ходят да се друсат и най-важното пак нищо не зависи от теб. Преди имаше някаква партийна върхуша от 5-хиляди човека за които законите чак толкова не важаха и можеха да тормозят другите в някаква степен . Сега има 200хиляди политици, бизнесмесмени, престъпници, и най обикновни цигани, за които законите въобще не важат и могат да правят каквото си искат с останалите абсолютно безнаказано. Е сега има един голям плюс има банани и море в Гърция . Така че с евро без евро все тая да правят каквото искат. Реално за мен като човек дето чат пат излиза извън граница е по-удобно валутата ни да е евро, но някакси на фона на написаното това не ме прави особено щастлив.
Бла-бла, всички разбраха че ти липсва времето, когато си закачал колежките. Ама няма вече, голяма работа, че има банани.
ср юли 16, 2025 5:05 pmAvas_co написа:
Бла-бла, всички разбраха че ти липсва времето, когато си закачал колежките. Ама няма вече, голяма работа, че има банани.
Мнението му има съдържание. Твоето какво казва- че във времена на демокрация, предимно се закачат колегите ли?

Бля-бла, бла-бла!
Освен онези 200х, има поне още 1м, които се движат по ръба на закона, ползват широко отворените вратички, в него, като се облагодетелстват за сметка на обикновените, честни хора.
Да, демокрация е- всеки да се оправя кой както може, а Темида е сляпа.
Avas_co - майстор
ср юли 16, 2025 6:20 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср юли 16, 2025 5:05 pmAvas_co написа:
Мнението му има съдържание. Твоето какво казва- че във времена на демокрация, предимно се закачат колегите ли?

Бля-бла, бла-бла!
Освен онези 200х, има поне още 1м, които се движат по ръба на закона, ползват широко отворените вратички, в него, като се облагодетелстват за сметка на обикновените, честни хора.
Да, демокрация е- всеки да се оправя кой както може, а Темида е сляпа.
Бла-бла.
От твоето мнение може да се направи обоснован извод, че като повечето смяташ, че демокрацията е анархия. Ще те разочаровам, не е. Както и ще те разочаровам, фасадната демокрация, не е демокрация.
Още един обоснован извод, ти като част от системата, си се облагодетелствал от личните си познанства, и си се движил на ръба на закона.
ср юли 16, 2025 6:30 pmAvas_co написа:
....
Още един обоснован извод, ти като част от системата, си се облагодетелствал от личните си познанства, и си се движил на ръба на закона.
Бла-бла.
Обоснован извод не се прави така. За теб е удобно, но е лъжа. Твърдение-лъжа, което казано пред бившите ми колеги, може да доведе единствено до линч.
Но, бидейки толкова уверен и сигурен, би могъл да сезираш съответната институция, че видите ли- Трифон се е облагодетелствал, предвид служебното си положение.
Ако не го направиш, то ти си просто един лаладжия. Действай, или затвори лъжливата си уста, че взе да ядеш лАйна!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср юли 16, 2025 6:56 pm, променено общо 1 път.
Avas_co - майстор
Искаш да кажеш, че никога не си обаждал на колега за услуга?
Казах (писах) каквото казах.
Не приравнявай всички към собствените си разбирания за живота, ами действай, или си затвори плювалника!
Avas_co - майстор
ср юли 16, 2025 6:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
Казах (писах) каквото казах.
Не приравнявай всички към собствените си разбирания за живота, ами действай, или си затвори плювалника!
Твой разбирания са, че всички, така де, поне 1М мисля каза, че се движили по ръба на закона.
Нали така? Аз правя предположението, че след като ти не предоставяш доказателство по въпроса, явно си овъртолен.
Ако си и приблизително прав с цифрата, демокрацията ли ни е виновна или някаква национална черта?
Националната черта не се е променяла от векове. Натам може би ще се досетиш?!
Объртолил съм се бил, а не вижда себе си!

Всеки, с различно мнение, е "москал, копейка, овъртолен" и пр. пловдиски глупости.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср юли 16, 2025 7:06 pm, променено общо 1 път.
Avas_co - майстор
ср юли 16, 2025 7:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
Националната черта не се е променяла от векове. Натам може би ще се досетиш?!
Досещам се, да. При комунизма яко се краднеше, до степен чистачките да си прибират хората. Та ...
Носеха бонбони и ракия на безплатните доктори и нататък.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "spam - Новите пари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: