• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
hkoko - специалист
Смятам лятото да направя ремонт на кухнята и реших да си направя план,че да зная какво точно ще ми трябва и как ще изглежда.На първата скица са размерите на кухнята (бокс) в момента.С червено е очертано това което смятам да присвоя от терасата.Плота, фурната,пералнята и хладилника са купени.Пода ще е почти със същия цвят и шарка като този от втората скица.Така,че тези работи не търпят промяна.Плочките на стената съм ги сложил само за декорация на практика смятам да сложа полиран лазерно калиброван гранитогрес 60х60.Още се колебая за цвета и разположението на шкафовете и мивката(позволява преместване по цялата дължина на двете стени)Колебая се дали да не е в ъгъла,но не мога да си представя дали ще е удобно.Очаквам препоръките ви за цветове и разположение.

Прикачен файл

скица 2.jpg
скица 2.jpg (135.17 KиБ) Видяна 6485 пъти

Прикачен файл

скица 1.jpg
скица 1.jpg (44.2 KиБ) Видяна 6485 пъти
Z0R0 - помощник
много готин и шарен е проекта на кухнята носи ми някакво настроение
Z0R0 - помощник
ама от практична гледна точка многото етажерки и малките чекмедженца до фурната изобщо не ми харесват няма да е зле да се преосмисли наново този проект ама като цяло много вевселяшки ми изглежда цветовте са убииствени.Браво :-D
silllveto - Майсторица
Моето виждане:
Хладилника там много ще пречи. Смени местата на хладилника и печката. Не прекалявай със зеленото. Особено ако е в различни нюанси, а то ще е.
Какъв е размера на усвоената ниша?
И моля, сподели каква програма използваш?
sasooooooooo - "специалист"
Наистина хладилника не стои добре там. Моето виждане е да го изнесеш силно вдясно, а печката да разположиш на неговото място. Така разположено можеш да добавиш отляво на печката същите зелени шкафчета /както отдясно/ и ще стане супер красиво. Само дето ягловия шкаф от другото крило ще стане прекалено дълбок от към ъгъла.
Успех!

Визуализиращата програма наистина е много добра! Споделете :-D
BanoTheWolf - специалист
На мен лично зеленото не ми много харесва, не е предпочитан от мен цвят. Но тук е важно на теб какво ти харесва, а не на нас.
Интересно е измислено иначе.
Бих попреместил малко :) Мисля, че до печката трябва да има малко повечко място, за да може да се оставят готови ястия или при махане от някой съд, място за рязане евентуално, въобще малко повече пространство. Това предполага и мивката да е малко по-близо :? , но пък мивката върви с пералнята. А от хладилника вадиш продуктите наведнъж и мисля няма кой знае какво значение къде ще е.
Аз не готвя вкъщи, не съм се занимавал с такива работи, но това е моето мнение :? Направи си го рационално и удобно за теб :) Успех!
hkoko - специалист
ама от практична гледна точка многото етажерки и малките чекмедженца до фурната изобщо не ми харесват няма да е зле да се преосмисли наново този проект ама като цяло много вевселяшки ми изглежда цветовте са убииствени.Браво Very Happy
Чекмедженцата наистина са доста малки,но зад тях има носеща колона поради която са и доста плитки :) на практика дълбочината им ще стане около 15-20 см.ще мога да ги използвам само за дребни прибори.
Моето виждане:
Хладилника там много ще пречи. Смени местата на хладилника и печката. Не прекалявай със зеленото. Особено ако е в различни нюанси, а то ще е.
Какъв е размера на усвоената ниша?
И моля, сподели каква програма използваш?
Сложил съм печката там заради абсорбатора (не губя място в шкафовете за въздуховод,само една дупка в стената и готово)А също така ще е добе осветено и проветрено.Колкото до зеленото не съм срещал нюанс който да ми хареса,по скоро бих се спрял на някаква по-тъмна основа със светли вратички.Ама вие жените обичате да се налагате и този цвят засега е прищявка на жена ми.Още не съм изкъртил стените и поради тази причина не мога да дам абсолютен размер,но ще около 130х75см. чиста площ.
Програмата е"Kitchendraw 4.5"
По скоро ме итерисува дали няма да е по-до да вградя ширма в шкаф и да сменя мястото на пералнята с мивката така няма да е необходимо да повдигам целия плот а само над пералнята.(какво ли ще се получи :?) И ако разменя мястото на печката и хладилника при тази теснотия има ли вариянт да вдигна фурната на нивото на очите.Благодаря на всички които отделихте от времето си за мен.
silllveto - Майсторица
Защо трябва да вкарваш въздухоотвода в шкафовете, слагай над тях. Ако сложиш фурната високо (на мястото на хладилника) се прекъсва работния плот и е неудобно. Подобен вариянт би се получил, ако имаш хладилник за вграждане и до него още един висок шкаф, на който по средата е фурната. Визията е като на двукрил гардероб, ако се сещаш. Като на голямата снимка тук
http://www.alno-bg.com/alnosoft_1.html
Но пък кухнята е малка и по-добре е да не се захлупва, а да се придаде дълбочина.
Ако смениш местата на мивката и пералнята, ще намалиш мястото за работа на плота и жена ти няма да точи баници :wink: . Ако пералнята не е с горно отваряне, нямаш проблем.
pariza - напреднал
Кажи с коя програма си я правил \:D/
BanoTheWolf - специалист
Относно цвета виж какво намерих в списание "Жилища" бр.1/2008г. Мисля, че може да ти е от полза, тъй като кухнята няма да е много голяма. Лека и успех!

"Белият цвят отразява 80% от светлината и стаите изглеждат просторни и осветени. Той може да бъде доминиращ, но ярки акценти в други цветове ще подчертаят неговата универсалност. Бялото е особено подходящо решение за по-малки помещения, заради оптическото увеличаване на обемите, което придава."
  • 1
  • 2

Тема "Съдействие за проект на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: