• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
chapara - майстор
Крайно време е да спреш, че току виж си посрещнал Коледа без кухничка. Комшии от долу имаш ли? Да не стане така че освен замазката, да имаш за ремонт и тавана на комшиите. Спри с мокренето и започвай да сушиш, че вероятно и бетона под замазката е прогизнал. Провери с мастар по диагоналите има ли провис плочата след като си метнал половин кубик замазка от горе? А колко да изсъхне, ще провериш с влагомер да показва 7-8% и тогава лепиш.
Ако беше направил земновлажна замазка, ама това е вносна бира, щеше да минеш без мокрене и до сега да си забравил за плочките.

n_a, в случая ще се направя че не съм я чул.
Иванич - напреднал
пет окт 11, 2024 3:48 pmchapara написа:
Спри с мокренето.
Ако беше направил земновлажна замазка, до сега да си забравил за плочките.
Прав си, спирам вече с мокренето, няма повече. Можех и земно влажна да я направя,
И трябваше да я потрамбовам с ботушите, ама не се сетих за това, Следващия път на коридора като правя ще я правя земно влажна,
Видях едни направо на земно влажна замазка лепят плочки, бъзраци,
Благодаря на всички които се включиха в дискусията,
Дано тя да помогне и на други кандидат майстори, които решат да се подвизават с мастара в кухнята.
Поздрави на всички майсторя, и благодарности за съветите които ми дадахте.
Иванич - напреднал
пет окт 11, 2024 3:48 pmchapara написа:
вероятно и бетона под замазката е прогизнал. Провери с мастар по диагоналите има ли провис плочата след като си метнал половин кубик замазка от горе?
А колко да изсъхне, ще провериш с влагомер да показва 7-8% и тогава лепиш.
Не е бетонна плоча, панел е, панела е по-дебел 20 см е,
Замазката е доста добре, равна, на две майки я правих, стана добре, няма провисване, панел е.
Покрил съм я с дебел найлон, по-бавно да изпарява влагата си,
и прозореца съм затворил и облепил с тъмен найлон, да не пече слънчо, това е,
Казват че 28 дни съхнела замазката, преди седмица я правих,
и туй значи още три седмици да чакам, за да наредя теракота,
По принцип колко време трябва да я чакам тая замазка , че да наредя теракота,
Поздрави на всички,
chapara - майстор
Ама и Ти си чел, недочел. Разреждане на подпори и частично или цялостно декофриране се прави на бетонова носеща конструкция след 28 мия ден!!!
Твоята замацчица няма нищо общо с гореописаното от мен. Нали така?
Просто нещо не си разбрал! Ти имаш елементарен пълнеж около. 6 см. За каква якост говориш, че се нервя! Махай тия наелони изсуши това което си направил и почвай с плочките. Само ше добавя че 45 години , пряко или косвено правя тези неща, без нито една рекламация.

Повече дискусия с неразумни не провеждам. Успех.......в сушенето.
Иванич - напреднал
нед окт 13, 2024 12:23 amchapara написа:
За каква якост говориш, че се нервя!
Махай тия наелони изсуши това което си направил и почвай с плочките.
Ами добре, така и ще направя,
Поздрави на всички майсторя
chapara - майстор
Ми тъй де, чуваш само това което ти искаш. Няма да препрочитам от начало, но кой ти каза да поливаш, завиваш и затъмняваш прозорци? Що влзате в некви филми? Така леко, знаещите се чувстваме тъпо безполезни. Поне не коментирай глупостите си!
нед окт 13, 2024 8:58 pmchapara написа:
Ми тъй де, чуваш само това което ти искаш. Няма да препрочитам от начало, но кой ти каза да поливаш, завиваш и затъмняваш прозорци? Що влзате в некви филми? Така леко, знаещите се чувстваме тъпо безполезни. Поне не коментирай глупостите си!
Абонирах се за списанието.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед окт 13, 2024 8:58 pmchapara написа:
Ми тъй де, чуваш само това което ти искаш. Няма да препрочитам от начало, но кой ти каза да поливаш, завиваш и затъмняваш прозорци? Що влзате в некви филми? Така леко, знаещите се чувстваме тъпо безполезни.

:heart:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Подова замазка на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: