• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
martin31hv - специалист
съб апр 30, 2022 3:45 pmaddicted написа:
Подкрепям горното мнение. Правите си стандартен шкаф за вграждане, от ляво(примерно) фурната се изравнява с следващите вратички, а от дясно(примерно) правите допълнителна страница която свършва на предния ръб на фурната. И ще стане същото като в клипа.
Онзи ден имах проблем с една фурна за вграждане. Опираше щепсела като е включен контакта и не искаше да се прибере до край, та помислете и за това, дали да не се включва в съседен удобен шкаф, ако размерите са изпилени до минимум. Масово новите фурни се продават с присъединен кабел със щепсел, вече не се надяват на твърда връзка. Котлоните са си с твърди връзки заради големите мощности.
Благодаря за съвета, а относно тока всичко съм предвидил и съм оставил достатъчно място :)))
За много години!
Оказва се, че и у дома трябва да се появи фурна за вграждане.
По замисъл ще има фурна, над нея - котлони, отделни, пак за вграждане.
Това, което ме мъчи е откъде ще излиза парата и чат-пат пушекът от фурната.
Освен да направя отвори в кухненския плот в задната част над фурната, за друго решение не се сещам.
Нещо такова ли се слага:
Отдушници?

На сегашната фурна (свободностояща) има отвор 55 мм х 10 мм, не е нещо огромно.
gecata1059 - специалист
Фурната има отвори отпред над вратата. Има и вентилатор който издухва топлина напред.
zz_stefanov - майстор
съб яну 04, 2025 8:21 pmВинтчо1 написа:
За много години!
Оказва се, че и у дома трябва да се появи фурна за вграждане.
По замисъл ще има фурна, над нея - котлони, отделни, пак за вграждане.
Това, което ме мъчи е откъде ще излиза парата и чат-пат пушекът от фурната.
Освен да направя отвори в кухненския плот в задната част над фурната, за друго решение не се сещам.
Нещо такова ли се слага:
Отдушници?

На сегашната фурна (свободностояща) има отвор 55 мм х 10 мм, не е нещо огромно.
На свободно стоящите фурни отворите са отзад, на вградените отпред и мисля че са само за вентилация на кожуха.
съб яну 04, 2025 8:41 pmgecata1059 написа:
Фурната има отвори отпред над вратата. Има и вентилатор който издухва топлина напред.
Някои имат вентилатори за готвене, да разбирам ли, че още някакви за проветряване?
съб яну 04, 2025 8:55 pmzz_stefanov написа:
На свободно стоящите фурни отворите са отзад, на вградените отпред и мисля че са само за вентилация на кожуха.
Ще ида в някой магазин и ще ги огледам, благодаря!
zz_stefanov - майстор
Има инсталационна схема, а из форума по въпроса има допълнителни съвети от инсталатори. Примерно постовете на pipilica.
В магазините фурните са напъхани в шкафове.
gecata1059 - специалист
съб яну 04, 2025 10:16 pmВинтчо1 написа:
Някои имат вентилатори за готвене, да разбирам ли, че още някакви за проветряване?
Има вентилатор който охлажда печката по време на печене и след края на готвенето работи докато се охлади. Отворите се виждат като се отвори вратата на фурната.
kozl - майстор
Оти в магазин, огледай във форума :wink:

Изображение

Gorenie с два вентилатора. Единия за корпуса, другия за вътррешна циркулация във фурната на горещ въздух.
zz_stefanov - майстор
нед яну 05, 2025 2:57 pmkozl написа:
Оти в магазин, огледай във форума :wink:

Изображение

Gorenie с два вентилатора. Единия за корпуса, другия за вътррешна циркулация във фурната на горещ въздух.
Той говори за вентилационен отвор на вътрешния обем на фурната. Имам такава свободно стояща фурна Елдом без вентилатор с такъв отвор отзад. Аз обаче вградена с такова нещо не съм виждал, пък може и да има, знам ли.
miliad - майстор
Просто следвайте монтажните схеми, не си измисляйте нови филми.
  • 1
  • 2

Тема "Правилно вграждане на фурна в шкаф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: