Мечтата на всяка домакиня
naydenov.anton - специалист
Здравейте, имам следния проблем със хладилник с фризер Daewoo. Последните 2-3 месеца започна да замразява всичко в хладилната част. Поетапно намалявах термостата и всичко се оправяше, но сега е на 0 и продължава да замръзва всичко.

Тъй като хладилника е стар (предполагам) двата сервиза на които звънях не искат дори да дойдат да го погледнат. Свалих термостата с номер GNF-176DB (3018120900) но не мога да намеря онлайн.

Въпроса ми е дали мога да ползвам от универсалните термостати за замяна? Хладилника е на вилата и не ми се иска да го сменям на този етап.

Благодаря предварително
kozl - майстор
Къде стои термостата, в хладилната или във фризерната част?
naydenov.anton - специалист
чет юли 31, 2025 12:28 pmkozl написа:
Във хладилника.
hidrazin - майстор
Ми къде са стои бре? Естествено че в хладилната част.
чет юли 31, 2025 11:25 amnaydenov.anton написа:
Въпроса ми е дали мога да ползвам от универсалните термостати за замяна?
Разбира се че можеш. Само гледай дължината на сондата...
:partyman:
ESPACE - майстор
чет юли 31, 2025 10:12 pmhidrazin написа:
Има стари No-Frost хладилници с термостати само във фризерната част и то точно корейски. Регулирането на температурата в хладилната става с притваряне на клапа регулираща въздушния поток от фризерната.
kozl - майстор
пет авг 01, 2025 4:04 amESPACE написа:
чет юли 31, 2025 10:12 pmhidrazin написа:
Има стари No-Frost хладилници с термостати само във фризерната част и то точно корейски. Регулирането на температурата в хладилната става с притваряне на клапа регулираща въздушния поток от фризерната.
Ношето LG е такова. Даже имам тема за това LG във форума. Тази клапа всъщност е втори термостат.
Обаче хладилника на naydenov.anton не отгатнах какъв е. По модела на термостата GNF-176DB в нета открих няколко предложения, но нямаше данни за Т и за това зададох въпроса къде стои термостата.
И аз предполагам, че може да се замени с друг термостат за хладилната част (защото има и за фризерната част и обхвата на градуси е различен), като се помисли и за вграждането му с цел безопасност, т.е. да се побере на мястото на оригиналния или да се изолира срещу мрежово напрежение.
Дължината на сондата ако има начин да се закрепи в хладилната част и да не пречи според мен не е от значение за работата на хладилника.

Тема "Проблем с хладилник Daewoo" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: