Мечтата на всяка домакиня
Здравейте,

Харесали сме апартамент, ЕПК, с разположение, което може да се види на прикачените файлове.
В момента е с 2 спални, хол, кухня, баня, тоалетна и мокро помещение.
Това което ни трябва е кухнята да стане на спалня а хола да има кухненски бокс в него.

Проблема е в това, че не знам дали ще може да докарам нужния наклон. Тръбите за мръсна вода ще минават през коридор, който е 1м, за да стигне до банята, където. В самата баня сигурно също има 1-2 метра, за да се включат.
Банята е с около 10см по-висок пода от другите помещения, същото е и за тоалетната.
Подовете в коридора са с плочки.

Много ви благодаря предварително.

Поздрави,
Милен

--------

Последна промяна от MilenPalavrov на чет дек 11, 2025 5:58 pm, променено общо 3 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Качи снимките някъде и дай линк тук
Но, принципно, темата е напоително дъвкана тук
ср дек 10, 2025 8:24 pmn_a написа:
Качи снимките някъде и дай линк тук
Но, принципно, темата е напоително дъвкана тук
Здравей,

Прикачих чертежите, от Google Drive. Снимки не съм направил, ама ви е ясно предполагам... под коридори и хол плочки, под баня и тоалетна, с около 10см по-високо, плочки.

Благодаря ви :)

Ще съм много благодарен ако дадете линк на тема, където е разнищвано и е стигнато до някакво решение.

Благодаря ви.
gogo7777 - майстор
Харесайте си друг апартамент. Другият вариянт е да счупиш този и да го направиш, както ти е угодно. Трети вариянт, смени жената :)

:drinkers:
pipilica - майстор
Я отбележи по скиците къде са вертикалните тръби за канал и къде искаш да е тръбата за мивка в новата кухня, тури и некакви ориентировъчни размери по скиците. На две панели правих подобни изпълнения и се получи чудесно, ся при теб не знам дали ще стане, тва че банята е по-високо е щото в пода е тръбата за сифона. Предполагам ще сменяваш подовете щото без къртене няма да минеш.
чет дек 11, 2025 4:01 ampipilica написа:
Я отбележи по скиците къде са вертикалните тръби за канал и къде искаш да е тръбата за мивка в новата кухня, тури и некакви ориентировъчни размери по скиците. На две панели правих подобни изпълнения и се получи чудесно, ся при теб не знам дали ще стане, тва че банята е по-високо е щото в пода е тръбата за сифона. Предполагам ще сменяваш подовете щото без къртене няма да минеш.
Нямам точни размери и не знам къде да щранговете.
На скицата съм обозначил мивката с бяло, съответно мръсна и чиста вода да под нея. Срещу нея точки е баня с тоалетна, като тоалетната чиния в срещу вратата.
zz_stefanov - майстор
Ако това в ляво от терасата ти е хола, относително лесно може да стане бокс с трапезария. Кухненския плот на гърба на тоалетната. Оная стая дето е до банята също. Там някъде в тоалетната и банята има вертикали ВиК.
Не ти се разбира даже на скицата сегашното положение ли е или желанието ти.
Отделно вентилация, ще си поредния дето ще омирише баните на манджа.
чет дек 11, 2025 9:48 amzz_stefanov написа:
Ако това в ляво от терасата ти е хола, относително лесно може да стане бокс с трапезария. Кухненския плот на гърба на тоалетната. Оная стая дето е до банята също. Там някъде в тоалетната и банята има вертикали ВиК.
Не ти се разбира даже на скицата сегашното положение ли е или желанието ти.
Отделно вентилация, ще си поредния дето ще омирише баните на манджа.
Това е желаното разположение.
Отдушник за абсорбатори ще е през балкона, няма да е в банята.
Хола е в средата на скицата, където съм сложил примерна кухня и диван. Баня е зад кухненския бокс в хола, през коридора
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет дек 11, 2025 12:41 pmMilenPalavrov написа:

Отдушник за абсорбатори ще е през балкона, няма да е в банята.
:heart: :heart: :heart:

Тема "Преустройво на хол, добавяне кухненски бокс, наклон мръсна вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: