Мечтата на всяка домакиня
malkstor - специалист
malkstor написа:
Да попитам и аз: кухнята ми е отделна, 6,5м2 и височина 2,6м. Ако смятам по формулата обем по 12 се получава:
6,5 х 2,6 х 12 = 202.8 м3/мин

Аспиратор с дебит 250 м3/мин достатъчен ли ще ми бъде?
някой може ли да отговори? :)
Spokoiniq - майстор
Не.Ако само искаш да обръщаш въздуха отваряш джама и проветряваш.Аз съм с 800 кубиков(поне Конеляно твърдят така) с голяма турбина, но като пусна фритюрника и една скара отдолу едвам смогва да навакса пушека, особено в момента на пускането на картофите заради водата в тях.Колкото повече, толкова повече, послушай мъдрия Мечо Пух!
25th Hour - специалист
Доколкото съм чел по форумите за нормален панел и стая около 20 квадрата трябва дебит не по малко от 500 кубика. Такъв и потърсих и само Фабер беше 520 кубика за под 200 лева. В последствие успях да си купя Бомпани за никакви пари с капацитет 650 кубика и няма проблем.

Според мен 250 кубика дори за тази малка мухня няма да ти стигне.
donio_1 - специалист
не разчитай на абсорбатор с такъв малък дебит,по добре си вземи някои около 400-500 кубика
malkstor - специалист
Онзи ден се консултирах с един служител в Технополис, който ми каза нещо доста логично - дебита на абсорбатора не следва да зависи от обема на стаята, ако ще се ползва докато се готви, а зависи от това какво се готви и колко пара излиза, както и до колко е силна миризмата. Смисъла е, че колкото и да е голяма стаята, идеята е да не се разпространява миризмата въобще. Големината на помещението има значение само в случая, когато вече се е омирисало помещението и искаш да го "издухаш" с абсорбатора, смисъла от което пък е доста спорен, при условие че можеш да проветриш. Човека спомена че 500-600 кубика е достатъчен за повечето случаи, но може и да не се справи блестящо ако пържиш риба, кюфтета и т.н. процеси при които се отделя усилено миризма.
БАШ МАЙСТОР - специалист
добра логика, ако ходиш пак там питай го, защо се продават в кубици, а не в брой кюфтета пушещи на печката хахахахаха :lol:
malkstor - специалист
Смисъла е скрит само за просветени - броя кюфтета е равен на кубиците/100 - примерно 550 кубика са 5 кюфтета и половина :-D
muncho - специалист
В къщи аспиратора е на едната стена в бокса, тръбата минава скрита отгоре и влиза в розетката на комина на отсрещната стена .Разстоянието е 1,80м.Трябва ли да слагам клапа ,за самостоятелна къща става въпрос?
tottenham - специалист
хора и аз съм с едно конелиано 550м3, но съм силно разочарован. Не знам слабо ли е какво, но ... не искам и да си помислям да слагам риба на скара ...
хем и отварям прозореца като работи, но ... пак изпуска и .. в един момент всичко е опушено.
Не знам има ли смисъл от тези абсорбатора и не е ли по добре вместо тях да си монтира човек една две перки в дъното на шкава, които по въздохоотводи да смучат ли смучат. Тогава съм сигурен , че няма да има никакви проблеми.

Тема "Абсорбатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: