Мечтата на всяка домакиня
e-van - помощник
Здравейте,
Надявам се някой от вас да е запознат с панелното строителство в Плевен. Кухнята на апартамента ми е от онези с малките тераски, които изглеждат като част от самата кухня. Интересувам се дали мога да съборя стените на терасата и да се получи една по-голяма правоъгълна кухня, без да има риск от срутване на сградата. За яснота съм направил и опит за чертеж :)
Благодаря предварително!

Прикачен файл

kuhnq.JPG
kuhnq.JPG (9.22 KиБ) Видяна 5347 пъти
velsi - Почетен майстор
Сградата едва ли ще падне, но мисля че не е редно да се бутат точно тези стени при положение и, че се явяват външни.
ABel - напреднал
Съгласен съм, че не е добре да се бутат стените. Можеш обаче да махнеш вратата и да направиш свод.Ако до вратата имаш и прозорец, както е на повечето апартаменти ( на чертежа, обаче не е така), можеш да направиш на негово място бар-плот. На бившата тераса е добре да се изнесат топлите уреди - печка, микровълнова, скара, фритюрник и т.н.
e-van - помощник
А дали е вариант да оставя част от стената, както е на чертежа?

Прикачен файл

Kitchen.jpg
Kitchen.jpg (15.59 KиБ) Видяна 5268 пъти
velsi - Почетен майстор
Това може да ти каже строителен инженер-конструктор, а ние тука май не сме такива.
emil_v r - майстор
точно тва , което ти се ще да махнеш е носещ елемент . Предлагам ти компромис ,и то голям- махаш вратата ,не правиш свод (поне чрез изрязване нагоре) в голямата стена правиш отвор за барплот . И пак с отвора умната :)
e-van написа:
Здравейте,
Надявам се някой от вас да е запознат с панелното строителство в Плевен. Кухнята на апартамента ми е от онези с малките тераски, които изглеждат като част от самата кухня. Интересувам се дали мога да съборя стените на терасата и да се получи една по-голяма правоъгълна кухня, без да има риск от срутване на сградата. За яснота съм направил и опит за чертеж :)
Благодаря предварително!
i az imam sa6tia problem no sam na 8 etaj koito e posleden nad men ima vazdu6ni vazglavnici i pokriva tazi teraska dali moje da se mahne i kuhniata da stane po -goliama

Тема "Разширяване на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: