• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
PPP - специалист
Понеже съм в етап на избор на кухненска чешма, можеш ли да ми кажеш твоята каква е? В момента гледам на Тека и съм се спряла на 2 модела - МВ и МВ-2. Мивката ми изглежда точно като твоята и е на Бланко.

За шкафа с отцедника, надявам се сте предвидили начин за вентилация, защото мухлясва.
Daniela83 - напреднал
Браво, много идейни неща. Това с отварянето отдолу, този механизъм го гледа вчера в сайта на хефел и магазина се намира на черни връх. Много искам и аз така да си направя за подправките. Другата идея , която може да си открадна от вас е общата част на пералнята с кошницата. Понеже и моето разположение е такова а все още не сме сглобили това шкафче сигурно ще го обединим като вас
http://www.prodes.bg/_upload/procatalog ... /05.40.pdf
iolly_ - специалист
PPP написа:
Понеже съм в етап на избор на кухненска чешма, можеш ли да ми кажеш твоята каква е? В момента гледам на Тека и съм се спряла на 2 модела - МВ и МВ-2. Мивката ми изглежда точно като твоята и е на Бланко.

За шкафа с отцедника, надявам се сте предвидили начин за вентилация, защото мухлясва.
Мивката ни е на Blanko и много си я харесваме..наричат я Рондовал.

А за шкафа с отцедника за чинии предполагам имаш впредвид..честно казано не сме мислили за вентилация. :sad: То там щ есе слагат мокри чинии само ако си измием една две на ръка,...иначе сме с миялна, а от нея излизат сухи.
iolly_ - специалист
Daniela83 написа:
Браво, много идейни неща. Това с отварянето отдолу, този механизъм го гледа вчера в сайта на хефел и магазина се намира на черни връх. Много искам и аз така да си направя за подправките. Другата идея , която може да си открадна от вас е общата част на пералнята с кошницата. Понеже и моето разположение е такова а все още не сме сглобили това шкафче сигурно ще го обединим като вас
http://www.prodes.bg/_upload/procatalog ... /05.40.pdf
Линкът е готин, но честно да ти кажа на него е показано вертикално смъкване и не е функционално, защото като се вдигне заема отгоре също толкова място. При нашия вариант при вдигане шишетата с подправки лягат и се заема много малко от горния шкаф.

Иначе пералнята с кошницата е много добра идея и е удобно, но трябва да те предупредя за един недостатък, който установихме. Той се получава от факта, че много исках пералнята да се затваря с врати. Проблемът е, че като се отвори чекмеджето а пералнята за прахта, нямаш достатъчно добър достъп и ще се наложи с финия да си изсипваме прахта. Не бяхме помислили за това, но не се ядосвам, защото държа да е скрита зад врати. Но вие го помислете във вашия случай.
PPP - специалист
iolly_ написа:
Мивката ни е на Blanko и много си я харесваме..наричат я Рондовал.
И моята е Рондовал. А смесителят ви какъв е?
iolly_ написа:
А за шкафа с отцедника за чинии предполагам имаш впредвид..честно казано не сме мислили за вентилация. :sad: То там щ есе слагат мокри чинии само ако си измием една две на ръка,...иначе сме с миялна, а от нея излизат сухи.
Ами обикновено тези шкафове с отцедник се правят без дъно. На мен не ми хареса идеята, затова си направих вратичките с решетки (при мен кухнята е от масив и това е възможно - от МДФ и ПДЧ не става). Но задължително помислете за вентилация. След време шкафът се вмирисвал, така ме предупредиха.
Daniela83 - напреднал
Като гледам нашта пералня доста напред и се изважда за прахта, така, че няма да има проблем с това.Аз да питам и друго. Понеже досега все съм ползвала правоъгални мивки и ми е мерак да си взема кръгла, та пробвала ли си да видиш как ще се мие тавата от печката например. По-голяма е и правоъгълна, дали ще е удобно.
PPP - специалист
Daniela83 написа:
Като гледам нашта пералня доста напред и се изважда за прахта, така, че няма да има проблем с това.Аз да питам и друго. Понеже досега все съм ползвала правоъгални мивки и ми е мерак да си взема кръгла, та пробвала ли си да видиш как ще се мие тавата от печката например. По-голяма е и правоъгълна, дали ще е удобно.
Диаметърът на мивката е 39 см.
iolly_ - специалист
Ами зависи колко голяма тава искаш да миеш....моите тави ще се мият добре....в момента при родителите ни сме с по-малка от тази мивка и си мия доста големи тави.

Важно е и батерията да ти е висока и да може да се върти и на страни.
iolly_ за проблема с пералнята, има панти, които отварят вратата на повече от 90 градуса, ако вратата пречи на достъпа до отделението за прах, може това да е решение.
За шкафчето с падащото дъно, може да помислите и за ключалка с ключ, савсем обикновена, ако не се наведеш, няма да видиш ключалката. Гадното ще е, че ще трябва да отключваш всеки път като искаш да отвориш шкафа, но пък гаранция ще държи дъното затворено :-D

Друго, което се сещам за шкафчето е, да видиш докъде ще стигат подправките в легнало положение и над тях да сложиш рафт в шкафа, но стабилно закрепен - залепен, с къси видии, нещо такова и падащото дъно да е закрепено на този рафт, като за да го спуснеш надолу, ще трябва да отвориш вратичката на шкафа и да освободиш дъното. Може да се изпълни с "кука", не знам как да обясня, обръщала ли си внимание как се закопчава детска количка в сгънато положение, така че да не се разгъва, като се вдигне, за това говоря.
  • 1
  • 2

Тема "Ето и нашата кухня почти готова." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: