Мечтата на всяка домакиня
duke - помощник
Здравейте,

Захванал съм се да си правя една кухня по дадени размери, но имам върпос относно шкафовете. Извинявам се ако е обсъждано, но просто наистина нямам време да търся из форума.
Питането ми е за един филър и дали трябва да го има там. В момента съм го сложил отдясно на шкафа за бутилки, който е 20 см. и се нуждая от съвет дали да не направя шкафа за бутилки докрая и този филър да го няма? Също така ще е нужен ли и филър в началото на шкафа под бар плота (този до колоната), за да може да се отваря без да се удря във вратичката за бутилките? Ето и картинки от чертежите:

Изображение
Изображение
Изображение

И още нещо. Четох някъде, че трябвало да се оставя по 5 см пространство между долните шкафове и стените за кабели и тръби. Това вярно ли е? Долните шкафове съм ги направил 56 см дълбочина (външни размери) и плот 60 см и не съм оставял тези 5 см. Ако трябва да има такова разстояние, да смаля дълбочината на шкафовете за да е 56 см с тези 5 см разстояние или да ги направя 61 см (където плота вече отива на 65 см?!)?
shadowman - майстор
Ко е филър?

За шкафовете, аз също ги правя по 56см, но ако има отзад тръби ще ги намаля с 6-7см, но ако това е шкафа за мивката ще го зарежа по специален начин.
maroka - специалист
Наричаният от теб "филър" се назовава past бленда - и да, необходима ти е най-малкото, за да обереш луфта при чупката. Препоръчително е да е 4-5 см, като 2 отиват под плота, а останалите дистанцират отварянето от дръжката на съседният шкаф.

Въпросните 5 см за зад гърба на шкафовете. Тоест корпуса ти е дълбок.
Принципа е 5 см свободни-51 см шкаф - 4 см за чело/врата и остатъчна фуга около 2 см.

PS. Пише се миЯлнА.
duke - помощник
Ясно, благодаря за отговорите. :-D

Тема "Въпрос за едни размери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: