Мечтата на всяка домакиня
rum_sz - специалист
Свали вратите на горният ред. Сложи тиксо на кантовете на горната част на горният ред.Нарежи ивици от студиопор по р-ра между скш и тавана. Шпакловаи и боядисаи с цвета на тавана.Така аз се спасих веднъж :wink:
Много хубаво е станала.
Харесва ми как е станало с височината на кухнята до тавана.

http://24online.bg
skartalov - специалист
А от къде го взе тоя плот (белия на WODEGO)?
shadowman - майстор
skartalov написа:
А от къде го взе тоя плот (белия на WODEGO)?
Съливер колега, също го има на Kaindl на скобата. Проблема тук е, че нямат гръб за водегото а на скобата имат, но техните са на 2760 щото ги правят тук и са малко криви.
kha - помощник
Шкафа на хладилника колко отстои от стената, че не виждам добре. Аз смятам да вградя хладилник по абсолютно същия начин залепен до една стена вляво. Притесняваше ме това няма ли да пречи на отварянето на вратата на хладилника, нали ще има и дръжка която ще стърчи и т.н. Особено за фризера, където май 90 градуса са абсолютно необходими. Един мебелист ми каза че стандартно оставяли 5 см от стената, но не знам дали е нужно чак толкова. Знам, че е глупаво, но мястото ми е малко и цепя всеки сантиметър...
shadowman - майстор
Между шкафа и стената има разтояние 18мм колкото е материала. Имай предвид, че пантите на вратата ограничават им.
Не разбрах колко пари е излязла само кухнята ? Много ми хареса и мисля да си направя нещо подобно .
Делян - специалист
Така, да вдигнем малко темата.... :mrgreen:

shadowman, тази вратичка със стъклото от снимката долу, как се изпълнява? Рамката цяла ли е или от 4 парчета? Стъклото как се монтира? Фрезенг ли се прави или се използват алуминиевите лайсни? Благодаря за инфото...
Изображение
shadowman - майстор
Вратата е цяла като я изрязвам на циркуляра (но не е за всеки работа, че може да стане гаф), но лицето се накъртва в крищата и тогава на помощ идва лайстната (продава се на пръчки и има ъгли). Стъклото го лепя със силикон като то ляга на лайстната от другата страна на лицете. Може да се изкопае на център (машина за заобляне на детайли и други) и ако ножа им е в добро състояние няма да има проблем с накъртването.
kendal - специалист
а отзад затваряш ли с нещо?за остъклената вратичка става въпрос.

Тема "Една нова куФня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: