• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здравейте, измислил съм следния примерен вариант за кухнята ни(след една седмица мъки на една програма :)).Моля кажете си мнението за проекта. Жилището е панелно, помещението е трапезария с бокс като мисля да избия стеничката под прозореца към терасата, така че да мога да сложа там готварската печка. Хладилника също мисля да го изнеса на терасата както се вижда на една от снимките. От другата страна (т.е. в трапезарията), смятам да използвам стеничката под прозереца и върху нея да сложа плот така че да се получи кухненска маса. В ъгъла до вратата на кухнята смятам да сложа диван с малка холна масичка (но това не е изобразено на проекта понеже на тая програма няма такива екстри).По този начин направена кухнята мисля да съчетая кухненски бокс, трапезария и хол. Вие какво мислите, трябва ли нещо да добавя или премахна и дали е удачен този вариант?
В същото време смятам да сменям и вратата на кухнята и не знам кое трябва да е първо - вратата или подовата настилка :?:

Прикачен файл

K7.JPG
K7.JPG (48.25 KиБ) Видяна 4148 пъти

Прикачен файл

K6.JPG
K6.JPG (46.06 KиБ) Видяна 4148 пъти

Прикачен файл

K5.JPG
K5.JPG (47.34 KиБ) Видяна 4149 пъти

Прикачен файл

K1.JPG
K1.JPG (56.29 KиБ) Видяна 4149 пъти

Прикачен файл

Razmeri.JPG
Razmeri.JPG (25.95 KиБ) Видяна 4150 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
В никакъв случай не можеш така да разделяш хора които се хранят.
И аз като теб не съм много съгласен че хората не бива да се разделят така, но в една от темите във форума четох че тези стенички са носещи и честно да си кажа не ми се правят експерименти да я бутам. А по принцип сме 4 членно семейство и този проблемен стол не ми е нужен.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Я обърни помещението "с главата надолу". Организирай кухнята във вътрешния край, а хората лежащи и седящи във външния. Покрай прозорци много по-добре се развиват кътове и дейности. Вездесъщият телевизор посред, а обслужващото - кухня, във вертикал по стените, на тъмно.
Излезте от стандарт, много е приятно и лесно :roll:
PPP - специалист
Според мен нефункционално е организиран къта за готвене - много ти е далеч мивката.
Ако можеш да сложиш възможно най-близо: мивка, печка и хладилник, ще ти е много по-удобно.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Всъщност... извинявам се за предното си мнение.
Все още не мога да се ориентирам в "проекта". Явно очите ми предпочитат немодерния изглед "отгоре".
На мен също ми се иска да е нещо по нетрадиционно, но не знам доколко мога да разчитам на издръжливостта на терасата. А колкото до изглед отгоре прилагам само чертежа защото опитах всичко ама като картинка не мога да го докарам.

Прикачен файл

4ertej.JPG
4ertej.JPG (26.72 KиБ) Видяна 4054 пъти
Само така успях да го докарам. :sad:

Прикачен файл

Izgled otgore.JPG
Izgled otgore.JPG (23.74 KиБ) Видяна 4041 пъти
solo5 - майстор
пробвай да сложиш кухненското до прозореца а масата на най-просторното място
все пак повече време ще сте на масата отколкото зад тенджерите
забелязъл съм, че всички домакини искат да имат най-голямата кухня а може да не им се наложи и 3 яйца да спържат
silllveto - Майсторица
Оф, направо ме затрудни :? Стеничката до хладилника ти обърква цялата подредба. Ако имаш желание пусни една схема, на която си премахнал всички стени, които е възможно да се премахнат.
Също съм объркана в размерите - на първия чертеж широчината на терасата е написана 145см, а е начертана по-къса от съседната, на която пише 126см. :?
  • 1
  • 2

Тема "Моля за мнение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: