Мечтата на всяка домакиня
Тани - модератор
Нека изчакаме той да отговори , а после ще коментираме!
Стефан - майстор
Пошегувах се, но аз си говоря безплатно по Skype
calidad - напреднал
:-D
Последна промяна от calidad на ср мар 10, 2010 4:58 pm, променено общо 1 път.
calidad - напреднал
Нищо няма лошо че си се пошегувал, но това е много удобен вариант. :)
Антената може да се направи , но си представи че си в блок а дори и в къща и направиш такава антена , всяка една дътра усойница ще те пущоства и ше приписва всичките си болежки на тебе и антената ти. Това е изтината в моя град един колега между два блока направи подобна антена, мрънкаха докато не я махна. Сам трябва да прецениш какво да правиш всеки ще ти даде различен акъл. Колкото ''майстори" толкова и методи. Но все пак ако си решил ти трябва първото и най- важно нещо радиопланиране то може да ти осигури успеха.
Тани - модератор
Е видя ли как и ти не ми отговори на въпроса който беше " Къде да си огъна сателитна чиния" :-D Виждам , че си интелигентен човек и се опитах ( всички се опитахме) да ти помогна да си промениш идеята за огъване на такава лаисна , защото има много по-лесни и евтини начини , също така ти обясних как да я захванеш най добре според мен. Не знам защо нямаш доверие на силикона и подобните му лепила! Аз малко поназнайвам за електрониката и радиотехниката и затова се опитах да ти дам пример в твоята област , за да разбереш какво сме се опитали да направим! Отговора на моя въпрос би минал от морално остарялата технология за комуникация на КВ , през невъзможността да се ползва сателитна антена за дълги вълни , та се завърши с предложения за други алтернативи като скайп например! Но и за миг няма да си помисляш да ми отговаряш за размерите на чинията и в кой цех да я огъвам . Човек не може да разбира от всичко и както ние прибягваме до услугите на инженери , то не е лошо и когато инженерите се консултират със специалисти в други области! Със изказването си АМАН ОТ ИНЖЕНЕРИ имах предвид точно това - че по принцип малко по-трудно приемате съвети , но не съм целял да те обидя!
calidad - напреднал
Ти ме помоли да ти обесня как да се направи антена ? Аз ти казвам как трябва да се направи . Не бъркай сателитна комуникация с радио комуникация , няма смисъл да я огъваш ,защото се продават готови чинии. Искаш да ти кажа къде да огъваш, тази антена се прави по друг начин. Други за антените за 2G, 3G, UMTS и тн. кабелите също са им други. Тази антена не се прави със сателитна чиния това се опитвам да ти обесня. Няма за какво да се обиждам. Обяснявате ми как да я закрепя прословутата лайсна със силикон, как смяташ дали не съм се сетил,че може да се използва силикон естествено, че да, ама като влезе в кухнята готвача как мислиш дали тези мивки ще издържат със силикон по 16 часа на ден. на блъскане и тръшкане а? Аз зададох няколко други въпроса ,на които никой не отговори и се почнаха нападки . Да може и аз да съм бил малко нетърпелив , защото мислех ,че е като в други форуми (с друга тематика) , които обикновенно ползвам има такива професори (специалисти) само да ги бутнеш и са огън тук такова нещо не видях(може би правилните хора не са я видели? или те не ползват интернет ,не знам). Както виждаш пак се опитвам да обесня по най–простичкия начин. Одеве като говорих за антената обеснявам какво мисля че трябва да се направи, но давам и алтернативен вариант как е по–добре. В моята тема такова нещо от вас няма, само общи приказки блатле. Аз както обещах като я направя тая скапана лайсна ще пусна снимки и ще ви опиша начина по който съм я направил, и монтирал >да видите за какво става дума. Колега да не си търсим косури ,щото ще си намерим , няма полза от евини номера. В един цирк играем едни номера правим. Много се отклонихме от темата за това спирам да говоря повече. Бъдете здрави :)
velsi - Почетен майстор
calidad написа:
Да може и аз да съм бил малко нетърпелив , защото мислех ,че е като в други форуми (с друга тематика) , които обикновенно ползвам има такива професори (специалисти) само да ги бутнеш и са огън тук такова нещо не видях(може би правилните хора не са я видели? или те не ползват интернет ,не знам).
Реших да вникна във въпроса ти за лайсната и да изкажа мнение, но ти пък си го изтрил. И сега за какво ще си говорим в тази тема? Ще си чешем езиците ли?
calidad - напреднал
В горният ми пост е написано че спирам да говоря по темата и може да бъде изтрита. Мисля че бях ясен , няма какво да се вниква повече :)
Тани - модератор
Е нали обеща че ще снимаш крайния резултат. Не ни гледай че реагираме малко остро понякога, винаги сме насреща ,ако срещнеш трудности. А ти не си длъжен да се вслушаш в съветите ни , но поне ще имаш повече варианти от които да избираш.

Докъде стигна с мивките?
calidad - напреднал
Като не вярвате на инженери за какво да пиша, кой ще го оцени ? Имайте уважение към тези хора ,които са направили живота ви по-лесен изобретявайки много благинки от ежедневието ви като мобилния телефон, радио, телевизия, зградите в които живеете, компютрите с които работите да не ги изброявам. В тях е вложен много интелект , знания , труд. Как да реагирам като се появи някой мунчо и принизи разговора до биташки простотии. Нека тарикатите да вървят пеша, да пускат пощенски гълъби и да се върнат в каменната ера щом са толкова умни. Нищо няма да побликувам, защото по-голяма част от писалите в моята тема не го заслужават. За всички добросъвестни ще се срещнем в друг разговор с друга тема, а най-вероятно и в друг форум. Аз моята работа си я изработих перфектно. Модератора(админа) може да ми изтрие темата без никави притеснения.

Тема "Лайсна за мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: