Мечтата на всяка домакиня
zillius - специалист
Имам следния въпрос. Искам да захвана шина за окачване на шкафове за стената.Тя е изградена от стандартни тухли четворки и има залепена за нея гипсокартонена плоскост за изправяне на кривините.Кажете ми моля ви ,според вас кои дюбели са най-подходящи за целта, и колко да са на брой.Дължината на шината е 2,4 м.Аз си мисля за размери на дюбелите от порядъка на 8/120мм или 10/120 мм и набити в стената през около 30-40 см.Дали съм прав?
viko01 - специалист
Важно е крайната цел .колкото повече толкова повече .Иначе като размери си добре
vale22 - помощник
Шините са направени на сегменти за отчупване . Затова е по удачно да се слагат само зад окачвачите . Използвай дюбели които се усукват на "топка".
shadowman - майстор
Не всички се отчупват, аз използвам шина на Камар и окачвачи на Блум, последната кухня която монтирах беша на тухла 4-ка и 40 мм изолация от типа на стереопора, използвах дюбел на Вюрт 8/120 с винт 6/120. Шините ги направих от край до края и нямах дертове, а когато си ги монтираш само зад окачвача може да изникнат проблеми в последствие, като това често става ако ъгъла на стаята е по малко от 90 градуса (разбира се ако кухнята е на ъгъл). Затова реших цяла шина (по 7 лева лева са) и отделно от това е по-лесно за изпълнение.
zillius - специалист
Мерси за отговорите ,и само не разбрах shadowman колко дюбела използваш при закрепването на такава цяла шина .Зад всеки окачвач ли слагаш дюбел или разпределяш броя им в зависимост от дължината на шината?Искам да попитам и още нещо да не пиша нова тема,а именно какво шаблонче ползвате за правилното позициониране и пробиване на отворите за мебелните дръжки?
shadowman - майстор
Зад всеки окачвач поне два дюбела а там където е кухо един за да придърпа шината към стената. Дръжките ги дупча на ръка, меря с рулетката и дупча като гледам да не избягам от центъра.
zillius - специалист
Мерси, за изчерпателния отговор.Успех на всички и Весело изкарване на Празника!

Тема "Захващане на шина за окачване на кухненски шкафове!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: