Мечтата на всяка домакиня
milenahot - помощник
Здравейте, трябва да си преместя вградената фурна Gorenje (стандартен модел и размер) от стария апартамент в новия. Има ли някакви "врътки" при демонтирането, тъй като не съм била свидетел на монтирането й и не зная откъде да подхвана. Също така при монтирането на новото място има ли някакви особености. Над нея ще има и вградена керамична плоча с котлони, като и двата електроуреда, че и аспиратор, ще се захранват от един източник. Това с тоците ми е втора грижа, но ми е важно особености при демонтаж/монтаж. Благодаря!
Това е фурната: http://www.gorenje.bg/ovens?c=147868
peter_m - специалист
Като отвориш капака ще видиш 4 винта отстрани (по 2 от всяка страна) с които е хваната за кухненския шкаф. Друго не я държи. Вече зависи кабела колко е дълъг отзад и как е свързан. Ако е по-дълъг оставен като извадиш фурната тогава ще го разкачиш, може да е свързан през отвора на плота (ако има плот отгоре) и да е по-къс. Като дръпнеш фурната напред леко ще осетиш дали кабела опъва или не.

Спирай тока преди да бараш. :roll:
milenahot - помощник
Ше бара друг - аз само събирам инфото.
Още нещо - под "капак" имаш предвид панела над вратата на фурната (в който са вградени копчетата), предполагам? Ако е така, самият него как да сваля? Ако пък е друг капака, кой е точно и как да го сваля?

Благодаря!
peter_m - специалист
Имам предвид вратата, незнам защо съм я нарекъл капак :?

Отвори я и ще видиш винтовете
milenahot - помощник
Демонтажът мина успешно - два болта след отваряне на вратата бяха ключът към решението. Тенк ю за напътствията!

Тема "Как се демонтира и монтира на ново място фурна за вграждане?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: