Мечтата на всяка домакиня
pavkatay - майстор
vaprosat написа:
Единствено времето ще покаже... много е вероятно дори и да няма дупка в горното покритие, а просто да е вдлъднато... все пак е точка с размер 1,5 на 1,5 мм и дълбочита около 1 мм :) А пък и това всичко стана, защото сменяха една друга плоскост, надула се за месец без да е ползвана кухнята, така чееее... наранено, ненарането, ако ще се подува, ще се надуе :)
Това е проблем ако плота ти е дъно на аквариум-ще се надуе за няколко седмици.
Ако го ползваш като кухненски плот не виждам кога ще се надуе.
Имам лични наблюдения.
grammy - специалист
е не знам какви са тия надути плоскости при вас за 1 месец, но мога да кажа, че моята кухня не е мръднала вече ...найсет години, а е изпълнена с най-тъпите преоценени материали и е с хартиени кантове отвсякъде... :-D :roll:
vaprosat - напреднал
grammy написа:
е не знам какви са тия надути плоскости при вас за 1 месец, но мога да кажа, че моята кухня не е мръднала вече ...найсет години, а е изпълнена с най-тъпите преоценени материали и е с хартиени кантове отвсякъде... :-D :roll:
Ами не знам как се наду, но е факт - страницата на вградения хладилник + гърба в ъгъла, където е котлона... и все пак беше готвено макс 1-2 пъти с аспиратор, когато се надуха. Когато разглобиха за да сменят плоскостите, се оказа, че точно в ъгъла, където се е надул гърба(от стандартно пдч) няма нито кант, нито силикон - и това при все, че през цялото време съм седял на главата на монтажниците, не знам как са минали метър да не сложат нищо там. Извода е - трябва да се следи всяко действие на монтажниците, защото гледат да си спестят от всичко - спестиха си силикон за лев, но пък за сметка на това сега сменят плоскости за повече. Както се казва, всичко се връща :)
pep - специалист
Chefo77 написа:
pep написа:
Взех си един акрилен силикон на Bizon за такива цели , по-скоро може да се каже , че е кит за дърво , има различни разцветки . Променя си цвета след като засъхне до каталожния и седи по-твърд отколкото обикновен акрилен силикон .
И като се намокри хубаво отива в небитието :)
Не съм го мокрил още толкова хубаво , ако не е тайна сподели как точно става :?
vlassev - специалист
Здравейте, днес сложих гореща кафеварка върху термоустойчивия плот и отдолу изпука доста силно.
Показа се мехур с диаметър около сантиметър който за няколко минути спадна.
В момента седи като мазол и малка част от гетинакса е отлюпена. Предполагам, че с течение на времето ще се олющи и ще зейте язва. С какво бих могъл да го почистя и запълня?
Опасявам се , че по ръбчетата най-горното гланцово покритие ще продължи да се напуква и обелва.
Като начало смятам да го пръсна локално с автоемайл лак за да не влиза влага понеже е на 2 см. от мивката.
снимка
снимка
torbalan - Дървен философ
Сменяй плота...
Ако не искаш каменен, сложи пак термоплот, но матов не гланциран...
Аз преди години - купих от практикер такъв термоплот и изкара доста години...
vlassev - специалист
torbalan написа:
Сменяй плота...
Ако не искаш каменен, сложи пак термоплот, но матов не гланциран...
Аз преди години - купих от практикер такъв термоплот и изкара доста години...
Проблема ми е малко по-комплициран....
1. Жената ИСКА точно такъв плот.
2. Монтирах го точно преди седмица и още не е влязъл в употреба...
Операцията по подмяна е доста трудоемка, понеже към него има прикрепен още един на 90 градуса, а в кухнята ни няма един прав ъгъл и се изисква доста подрязване и донагласяне...
torbalan - Дървен философ
Съжелявам, но мисля че с този термоплот (ако изобщо е такова) си се набутал здравата...

Не виждам как ще го оправиш, а от друга страна след като от кафеварката (дето е около стотина градуса максимум) се е прецакал, не ми се мисли какво ще му се случи, ако сложиш горещ тиган с олио в него :)

Заведи жената някъде, където продават камъни да си избере, и ползвай съществуващия плот за шаблон - да ти изрежат камъка по него... после, слагаш термоплота, но го изрязваш на равно с шкафовете, да не стърчи напред, окантваш го със същия цвят кант, каквито са шкафовете и лепиш каменния плот върху термоплота... :)
vlad0 - специалист
Аз бих ти предложил да изрежеш внимателно надутото с макетно ножче и да запълниш с епоксидна смола оцветена в същия цвят като плота за да не си личи. Можеш да оцветиш смолата с темперни боички.

Успех!
vlassev - специалист
Да, мерси за предложението, не се бях сетил!
Мислех да го оставя така за известно време и да видя как ще се развият нещата, а за по-нататък да изрежа някаква апликация от тънка ламарина (0,2 мм. неръждавейка или алуминий) и да я лепна отгоре със силикон!
Но първо ще пробвам със смолата, предполагам няма да е проблем да я оцветя със спрей на COSMOS...

Тема "Наранен термоплот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: