Мечтата на всяка домакиня
Sigi - специалист
Здравейте. Спешно ми трябва съмет за монтаж на газов амортисьор.
Работата е следната: на вратичка 500/500 поставяме амортисьор. Той държи стабилно вратичката в отворено положение, но когато тръгна да я затварям вместо плавно да я прибере, той я придърпва силно и тя буквално се тряска в шкафа.
Да не бъркаме нещо при монтажа или има различни видове амортисьори? :sad:
shadowman - майстор
Начи амортисьора повдига врата, но в обратната посока трябва да я придържаш. Лично аз не използвам амортисьори от доста време.
Sigi - специалист
Да, сега трябва да придържам вратичката, за да не тресне при затваряне. Тогава какви са тези амортисьори, които съм виждала да прибират плавно на финала? Да не се слага нещо допълнително?
И колко нютона е подходящо за вратичка 500/500, ние сме взели 100.
zillius - специалист
Това,което мога да те посъветвам е да вкопаеш в страниците на шкафа два омекотителни механизма.Евтини са и вършат хубава работа в случая.Няма да има повече тряскане на вратичката при затваряне! :)
Sigi - специалист
А възможно ли е комбиниране на панта с амортисьор за плавно затваряне + газов амортисьор?
shadowman - майстор
Sigi написа:
А възможно ли е комбиниране на панта с амортисьор за плавно затваряне + газов амортисьор?
Аз съм правил тоя номер и става. Виж този механизъм, при него е обратното на газовия амортисьор инак един качествен механизъм за падаща врата на блум ще ти излезе около 35 пари.
Sigi - специалист
Благодаря за отговорите.
А според вас дали сме купили подходяш като "Нютони" амортисьор?
100 N за вратичка 500/500?
shadowman - майстор
Два или един, ако ще монтирам два ще взема 60 N, ако се сложи един силен се изкривява врата щото аморисьора създава напрежение. В нас съм с врата 520/900 която е витрина (6мм) и съм с два по 120.
Sigi - специалист
Здравейте. Благодаря на всички, които ми отговориха. Направихме вратичките с панти за плавно прибиране. Добавихме и още един омекотител за затваряне и се получиха нещата.

Тема "Съвет за газовите амортисьори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: