• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
Liubo3 - специалист
TREVORA
С писаното от мен подсказах че цената не се формира както MiroG мисли.
Явно не си забелязала че не съм писал нищо за цените на материалите а конкретно за трудът по изделието.Ти заплата срещу какво получаваш?
Като клиент можеш да посикаш всички възможни екстри но ще платиш всяка една понеже всяка оферта е съобразена с вложените в нея обков и материали.Кухнята на MiroG излиза не по 350-450лв уж на метър линеен а по 820.лева което си е чист обир за нещо направено от бяло ПДЧ за корпуса.Последно ще кажа че мебелите не са КАФЕ и НЕ СЕ ПРОДАВАТ НА КИЛОГРАМ ИЛИ НА МЕРЪР ЛИНЕЕН!
Цената им се формира от трудът по тях и от цените на вложените в тях материали.Както казах по назад в темата.....СЪБИРАЙТЕ ПО НЯКОЛКО ОФЕРТИ И ГИ РЕЗГЛЕЖДАЙТЕ В ДЕТАЙЛИ.
Liubo3 - специалист
MiroG
Кухнята изглежда много приятно и поне на снимките не се забелязват недъзи.Пазарлъка ти може да е бил никакъв но поне кухнята ти е хубавичка :)
shadowman - майстор
Прилича ми на дъб савона. Аз ще попитам, във всички горни шкафове ли имате AVENTOS HK щото по можехте да минете на AVENTOS HF, което според мен е по-доброто решение, а като пари горе-долу същото, че може и по-евтино да е. Нещо което не ми харесва и не го правя, значи вратите със стъкло не ги правя от ивици които са изрязани по 45 градуса, правя ги от цяло парче и "изкопавам" по средата, нека всеки прецени как е по-здраво. Да спомена, че на тандембокса може да му се сложи блумоушън пргоден за тая цел и имаш плавно прибиране (5 пари е).
Гардеробите с плъзгащи врати са винаги по-скъпи и поне около 200 лв разлика за същата работа с панти (минимум), в грас имат механизми на HUWEL аз съм ги използвам и съм доволен, само където нямат реглаж и всичко трябва да е ОК.
rum_sz - специалист
MiroG ,когато зареждаш бензин на бензиностанцията що не правиш пазарлък за цената ? Или с така наречените от теб в началото на темата"велики майстори"за който четеш от 2008година ,може да се пазариш като циганин на Капъла чаршия и да им правиш сметката какво печелят.Пазарът е СВОБОДЕН .Гледай си в твоето канче.

Тук в този форум ,се помага на хора,който искат сами да си изработят кухните. А не е бюро жалби.

Мисля,че всичко което си изработил е перфектно ,ще се радвам много да покажеш снимки на твои изработки,за да ги обсъдим .

И когато пишеш за един човек,не обиждай цялата гилдия защото тук има много достойни момчета и жени, който с това си изкарват прехраната.
trevora - специалист
Liubo3 написа:
.Голяма разлика в цената означава че някой слага огромна надценка а ако е много ниска може да значи че ще получите не това което желаете да платите и ползвате.
Явно говорим на различен език.Визирам тази твоя реплика.Какво означава ,че голяма разлика в цената задължително води до голяма надценка?На базата на какво масовия потребител да иска оферта,след като 90 % от хората не се интересуват от материяли,обков и каквото и да било,в повечето случай незнаят дори какво искат.Ти как правиш оферта,на пристигнал чичо с лист от тетрадка,начертал две стени и те пита колко ще му струва кухнята?На екселска таблица,напечатана ли?И какво му оферираш?Ти му правиш оферта с панти Ferari,колегата до нас слага някакви си панти,аз му слагам Блум,щото си държим на името и качеството.Ама чичо неможе да разбере,защо аджеба твоята оферта е за 1500,на колегата с работилницата и един помощник ,лепящ кантове на ръка е900 лв,а моята е 2000лв.Ако ми даде шанс може и да успея да му обесня.Но най-вероятно,него го интересува повече цифрата.В главата му свети една лампичка и той си казва ,тея другите е...ти кожодерите.Да,ама не,Щото цъфва по някое време,в някой такъв форум и почва реването.Помогнете да го оправя...Затова ,че изказването ти ,за огромната надценка е абсолютна щуротия.
Подкрепям изцяло идеята на форума,направи си сам,а не глупости от рода колко ще ми струва нещо си,и ама то е много скъпо...Щото човек като си го прави сам вижда всяко едно нещо как става и започва да се интересува ,от много неща.Може и да не се справи перфектно,но си е негово дело и му е кеф.

"Аз ще попитам, във всички горни шкафове ли имате AVENTOS HK щото по можехте да минете на AVENTOS HF, което според мен е по-доброто решение, а като пари горе-долу същото, че може и по-евтино да е. Нещо което не ми харесва и не го правя, значи вратите със стъкло не ги правя от ивици които са изрязани по 45 градуса, правя ги от цяло парче и "изкопавам" по средата, нека всеки прецени как е по-здраво. Да спомена, че на тандембокса може да му се сложи блумоушън пргоден за тая цел и имаш плавно прибиране (5 пари е). "

Да не говорим ,че отдавна са измислени и МДФ профили,за алуминия да не говорим.

"Ти заплата срещу какво получаваш?"
Аз заплата получавам,затова за което съм заслужила,а ти?

П.П.Мисля ,че е редно като използваш снимка от даден сайт ,на дадена фирма,най -малкото е да споменеш фирмата или поне да поискаш разрешение.Някак си не е етично да публикуваш нещо което не е твое.
MiroG - помощник
Искам да дам пояснение:
Отворих тази тема не за да се оплаквам а за да помгна на хора на който им предстои наравата на кухня. Идеата ми беше да се уточни кое колко струва да се дискотират матералите и с кое може да се направи компромис.
ПДЧ плоча - българска /рехава като вафла та чак винта превърта като го навиваш или някаква друга/, Панти и механизми /немски, авсрийски или турски и китайски/ предимства, недостатъци и разлика в цени и т.н.
Много се извинявам ако съм засегнал хора който се занмават професонално с направата на мебели и споделят професионално мнене и идеи и зоват себе си майстори.
Аз попаднах на мошенник който не може да се нарече такъв.
Чета и пиша в този форум от 2008, но обожавам идеата направи сам от където можеш да почерпиш и да споделиш идеи.
Баща ми беше абониран за весник направи си сам така че чета и се интересувам от идеата от 80те гдини.
Аз съм от Варна и тук повечето мебелосгобители работят така цената на материалите по 2 за труд /ако материалите ти струват 1000 и за труд ти обявяват толква с което съм крайно несъгласен/ Попитах моя майстор ако си сложа златни дръжки в кухнята ти колко ще ми вземеш за да ги поставиш. Или ако си поръчаш кутия от 4 деайла която се сглбява с 8 винта, но плочата ти струва 100 лв. толкова ти вземат за да завият тези 8 винта.
Моля ако някой иска да поясня какво съм имал в предвид просто да попита. Не искам да се заяждаме и да излизаме от рамките на добрия тон. Всеки си има мнение и може да го сподели нали за това е форум.
bogomilZ - специалист
MiroG - какво работиш?
MiroG - помощник
Аз работя като корабен механик.
Работник на заплата, но не мисля че това има общо с темата която дискутираме.
bogomilZ - специалист
MiroG написа:
Аз работя като корабен механик.
Работник на заплата, но не мисля че това има общо с темата която дискутираме.
по темата се изписаха доста мнения
даже и че стойнността на труда е колкото тази на материалите
практически така се получава но всички си мислят че този човек си турил в джоба половината от парите които ти е взел , а то не е така
материалите са едно перо в разходите , но има и допълнителни разходи , инвестиции за машини , разход за ток и т.н.
договорили сте предварително сумата , дал си му капаро и чак сега си недоволен след като ти е монтирал
аз не коментирам цената като сума - няма да е правилно , но мога да коментирам качеството на работа поне от видяното на снимките
в цената определящо е и сложността - а твоята кухня е с доста сложна изработка
имаше и изказване че се прави кухня за три дни - да ама не - че то само монтажа е за ден яка работа
ако беше дал 1000 лв за материали щеше да икономисаш по твоите думи 1000 лв и щяха да си останат при теб - но няма да вземеш под внимание разходите ти за доставка , кроене , кантиране и твоя труд
ако отидеш на гости на приятел на другия край на града не правиш сметка колко гориво си изгорил , но ако аз дойда три пъти до вас за монтаж ще трябва да калкулирам нафтата
относно материала - този рехав другия не - ала бала - всичко е ПДЧ - ако бях ти направил кухнята изщяло от масив ДЪБ пак нямаше да си доволен че цената ще е десет хиляди лева - а а з мога да я направя и знам колко труд е в пъти като време повече от ПДЧ - за машини да не говорим
само някои от съфорумците знаят колко струва комплект качествени видирани дискове , колко струва чувал с лепило за кантиращата и т.н.
Trevora е профисионалист и говори вярни неща - тов истината за клиентите - 90 % не знаят какво искаш или какво да искат
Приятелю ползвай си кухнята със здраве и не се къхари - пари се изкарват - само здраве да е
ако можеш нещо да си направиш сам направи си го - удоволствието ще си е за теб
но ако почнеш да правиш мебели за клиенти ще видиш че нещата не са толкова прости
Liubo3 - специалист
"Ти заплата срещу какво получаваш?"
Аз заплата получавам,затова за което съм заслужила,а ти?

П.П.Мисля ,че е редно като използваш снимка от даден сайт ,на дадена фирма,най -малкото е да споменеш фирмата или поне да поискаш разрешение.Някак си не е етично да публикуваш нещо което не е твое.

TREVORA, за миг си помислих че се заяждаш със мене :wink:
Благодаря ти за комплимента.Снимките са само на мебели правени от мен и от брат ми.И малките правим красиви неща понеже познаваме алуминия мдф профилите, кадърни сме и имаме усет за красота както и желание за оптимално качествена работа.

Инъче всичко е от кроношпан и крепеж на Кента.Уви нямам клиенти с възможности като твоите но като за работа от "боклуци" мисля че се получават дебре нещицата накрая :2thumbs:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Колко струват мебелите в кухнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: