Мечтата на всяка домакиня
Здравейте,
Имам Мраз 270, който не беше работил от 2-3 години. Пуснахме го и изстудява, но хладилникът никога не изключа и работи постоянно. Температурата в камерата е -11, а в хладилната част 5 градуса. Въртенето на ключа за температурата не оказва въздействие върху работата на хладилника. Какъв е проблемът?
bogomilZ - специалист
смени терморегулатора - 7-8 лв
Pavel - напреднал
Щом не изключва защо да сменя терморегулатора?
todortv - майстор
mitev написа:
.....Температурата в камерата е -11 ...Какъв е проблемът?
Според мен -липса на достатъчно количество фреон.
miromoshev - помощник
bogomilZ написа:
смени терморегулатора - 7-8 лв

само да допълня че това е "нещото", което определя, кога зададената температура е достигната. Съвсем хипотетично, дори и само лампа да вържеш на мястото на компресора, трябва да може да я угасиш в най-крайно положение на врътката.
bogomilZ - специалист
todortv написа:
mitev написа:
.....Температурата в камерата е -11 ...Какъв е проблемът?
Според мен -липса на достатъчно количество фреон.
ако е малко фреона няма да прави студ а колегата казва че е -11 гр камерата

miromoshev - ако е спукана тръбичката на осезателя на тервморегулатора дори да върнеш врътката до края пак няма да изключи - понеже колегата каза че и да върне не изключва затова и предложих да го смени - не е скъпа част
второто нещо е недостатъчно фреон (да провери за омасляване по изпарителя или отзад тръбите - видим критерии за разхерметизиране на системата )ако е това течът ще продължи и след време няма да прави студ и нещата са вече ясни
трето нещо е комресора клапани но тава може да се провери с манометри от техник

предложението на POL е за форума PAZARUVAI.com и е краен вариант по желание на mitev
todortv - майстор
bogomilZ написа:

ако е малко фреона няма да прави студ а колегата казва че е -11 гр камерата

Нормално в камерата температурата е около -18 гр.При Мраз 270 осезателя на термостата е в плюсовата камера,но това не означава,че
ще изключи на плюсова температура.
Аз залагам на недостатъчно количество фреон или запушен филтър.
BREAKER - специалист
Преди години и нашият "мраз" беше на същото положение-не ще да изключи,оказа се че е релето.Не съм специалист просто сега си спомних. :)
Може ли накой да ми каже къде се намира термостата на Мраз 270
ако може и снимка ще съм много благодарен.Предварително благодаря.
novgradski - специалист
...термостата (к59) е "зад" врътката до лампиичката....от там под кабелен канал и ...осезателя е зад изпарителя -хванат с 2-те винтчета и скобичка (и тя е зад изпарителя)...снимката не е ясна ,но разбираема.
Изображение
като сменях моя -с новия си "поиграх" малко(не ти го препоръчвам,аз просто съм такъв)...от руски сайт намерих това
Изображение
....има две винчета ,това дето е посочено("вътре") е за изключването,като въртя обратно на часовата - в камерата става "по-топло".
И аз си мислех че имам проблем и започнах да повишавам температурата и на -11 изключи ....след това започнах да я понижавам до -15 и съм го оставил така.
Сигурно му е трябвало повече време за да "напълни" със студ горната камера,но аз съм нямал търпение.
Според мен първо си го смени и след това,ако се наложи - за майстори ....
...между другото,като "връщаш" врътката...трябва в крайно положение да "изключи".

Тема "Мраз 270 не изключа компресора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: