• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Може ли да стане? Чета, че има как с някаква система като ринг, който се слага и золира около изрязаното на плота, но дали ще стане :?

Някой правил ли го е? Мисля си с парчета Гета Кор дали няма да стане ако се залепят за отвора на плота отстрани?

Ако не може да стане мога ли мивка за под плот да я сложа върху плота като нормална и с какво ще я изолирам?

Благодаря
Е, хайде де, някой да се включи-само четете :roll:

Поне за часта да се сложи над плота като обикновена-там какви уплътнения ще трябват?
SoWhat - специалист
От заглавието и поста ти, нещо не можах да схвана за какво иде реч. Както виждаш и други.
torbalan - Дървен философ
харесал си е мивка за вграждане под плот...
те се вграждат под каменен плот...

обаче иска да я сложи над плота - това му е въпроса...

аз поне съм минал по същата пътека и за това така разбрах въпроса :)
Да, не само съм си харесалА, но и я купих вече, платих и след това видях, че е за под плот и то каменен, а моят е ламиниран. Това е риска на он-лайн пазаруването.

Та ще стане ли и как под ламиниран плот? Или поне като нормална мивка да я монтирам? Господина, който е минал по този път какво е направил? Върнал е мивката :lol: или друго?
alno - напреднал
До колкото съм виждал такива мивки съм останал с впечатление че имат периферия (малка но имат).
Може да я монтираш върху плота но трябва да няправиш доста точно изрязване на отвора тъй като нямаш голяма възможност да варираш с луфт (заради периферията).За изолация може да използваш както силикон така и от тези уплатнители които приличат на пластелин. Ако мивката ти има дупки по периферията (а то трябва да има) ще се наложи и тях да изолираш по някакъв начин.
За монтаж под плота направо забрави.Водата рано или късно ще проникне и ще се наложи да си сменяш плота.
Дано да съм ти помогнал поне малко. Поздрави.
grunchaka - помощник
monro дай една снимка де :roll: мивката порцеланова ли е или неръждаема стомана?ако е стомана няма проблем да я сложиш и отгоре стига периферията да е права.По евтините марки са малко кривички :wink: периферията обикновенно е около 1.5см,което е достатъчно да се захване здраво.Аз до сега периферия с дупки не съм видял на мивка с долен монтаж,а съм монтирал примерно 150-200 такива.Някой от мивките за долен монтаж стават и за монтиране над плот като се правят да са в една равнина с повърхността на плота,който трябва да е камък обаче.В твоя случай не е проблем да е отгоре и ползвай за залепяне полиуретаново лепило на Sika примерно.има го в опаковка тип салам и опаковка за обикновен пистолет за силикон.полиуретана е по здрав от силикона :wink:
alno - напреднал
За полиуретаново лепило не се бях сетил (макар наще да ги монтират с такова :? )
За периферия с дупки: http://www.evroset.bg/mivki/mivki/untersubline.htm
Най добре колегата да метне снимки и да се мисли тогава.
grunchaka - помощник
ално, за тея грозните и тежките не съм и споменавал :roll: говоря за неръждаема стомана.Искрено се надявам да не е такава,защото периферията и е дебела около 4мм и това нещо сложено отгоре ще е като харизано :-D

П.С.А голям проблем ли ще е тая мивка да се върне и да се замени с друга,която си е за горен монтаж :?
Мноого благодаря за включването :)

http://www.franke.com/kitchensystems/uk ... etail.html

Това е мивката, няма отвори за смесител, той е за монтаж на плота отделно.
Има малко ръб и с прецизно рязане се надявам да стане, че вкъщи ще ме скъсат от бъзик-толкова се хвалих как си купих страхотна и изгодна мивка в и-бей :roll:

В сайта на Франке си имат и шаблон за сваляне, по него ли да се водим или той е полезен само за евентуален монтаж под плот? :?

http://www.franke.com/kitchensystems/uk ... mount.html

Проблем е връщането понеже е поръчана по Нета и сега е на път за БГ, в последствие се разрових в сайта на Франке и разбрах, че моята мивка е в раздел за монтиране под плота :shock: Връщането ще струва предполагам двойно на цената и, а иначе много си я харесвам, като големина и цвят и качество е точно каквото искам, та трябва да спася положението някак. :?

Сега видях, че на чертежа за монтиране/шаблона пише, че големия ръб е 3 см , а малкия отстрани 1.5 см.-това ще стигне ли? :?
  • 1
  • 2

Тема "Мивка за вграждане под плот монтирана на ламиниран плот?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: