Мечтата на всяка домакиня
svetliopi44 - Чирак...
Хъм, много добри показатели за силикон.
Защо не съм ги срещал по магазините обаче . Тва нещо от къде може да се купи :?:
Имам за запълване една разширителна фуга на външен гранитогрес ,фугата е около 10мм и тъкмо се чудех с какъв силикон да я наблъскам.
alno - напреднал
ЕВАЛА колега :prayer:
Ти ли си правиш изрязването на снадките или ги поръчваш в някоя фирма?
shadowman - майстор
Шаблона го купих от Пловдив (тека) 240 пари, обаче не става само с шаблон... Ясно е, че трябва добра фреза (моята е Freud около 600) и добър нож (240), вакумни лапи (80) и станаха над 1000 за тази операция. Играчката е голяма понеже обработката на една страна от плота има три операции, рязане на плота, изкопаване на отвори за сглобките и правене на нут за рибките/бисквитите, монтажа на място е голяма играчка и вече плота се обработва по друг начин, реже се и се кантира на място. Съществува и голяма опасност да се "изхвърли" плота ако се направи грешка. Тези плотове сме ги събирали трима човека, а като за сефте съм го работил ден и половина за три връзки.
Сглобките ги взех от Мерит ама са къси и подмених болтовете с шпили, инак по-дълги болтове има в роси.
Общо взето е голяма играчка.
ZEDYCUS - майстор
Мерси за инфото. :prayer:
stoqnmonev - напреднал
:prayer: евала за изпълнението!а с колко се оскъпява направата на този ъгъл?
shadowman - майстор
Взимам 50 лева на ъгъл, за два 80.
kraitan - напреднал
колега тази цялата операция се прави за 5 минути във фирмата където работя залага се на машината има готова програма за плот на 600 и готово
ZEDYCUS - майстор
kraitan
колега тази цялата операция се прави за 5 минути във фирмата където работя залага се на машината има готова програма за плот на 600 и готово
А тая машина, има ли програма да пресметне и кривината на стената, и точния размер на вътрешния плот. Или след всяко рязане, ще се разкарваш примерно до другия край на града или недай си боже, ако правиш в друг град. :?:
shadowman - майстор
Това за 5 минути може да стане на центъра, аз го правя с шаблон. Нека някой от вашата работа да го направи за 5 минути с шаблон.
kraitan - напреднал
А тая машина, има ли програма да пресметне и кривината на стената, и точния размер на вътрешния плот. Или след всяко рязане, ще се разкарваш примерно до другия край на града или недай си боже, ако правиш в друг град.

може ако и зададеш но тая кривина отзад я скрива гърба и всички машини с цпу работят на базата на auto cad и solid work и не пресмятят кривини ти и ги задаваш.
Това за 5 минути може да стане на центъра, аз го правя с шаблон. Нека някой от вашата работа да го направи за 5 минути с шабло

колега не се заяждам евала че можеш да го направиш на ръка просто видях че твоята инвестиция е 1000 лева и много работа за това ти го казвам

Тема "КуФня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: