Мечтата на всяка домакиня
martingr - напреднал
Здравейте,

Трябва да сложа фурна в кухнята от файловете по-долу. Както се вижда, плотът е изрязан така, че на него могат да се сложат котлони за вграждане, но не може цяла печка със все котлоните да влезе.

Понеже само това ми е мястото, а не мога да режа плота, въпросът ми е:
Как може да се закрепи фурната за плота - на нещо като релси ли, или пък с някакви планки?

Благодаря за отговорите!

Прикачен файл

DSCI0293.JPG
DSCI0293.JPG (38.53 KиБ) Видяна 20936 пъти

Прикачен файл

DSCI0294.JPG
DSCI0294.JPG (43.75 KиБ) Видяна 20936 пъти
shadowman - майстор
Значи искаш да сложиш обикновенна печка в този отвор ли, че нещо не мога да схвана?
velsi - Почетен майстор
Доколкото аз разбрах иска отгоре да сложи плота, а някак си под него, във въздуха да монтира фурната за вграждане.
martingr - напреднал
Мда, написал съм го доста уплетено.

Velsi е прав - искам да сложа котлони, а отдолу фурната да виси. Но има ли някакъв стандартен начин на захващане?
Spokoiniq - майстор
не може без каркас, грозно и тенекии се виждат, пак с трици маймуни ловим :lol: купуваш си от Айко(че е най-евтино, 94 лв http://www.aiko-bg.com/index.php?gid=5&tid=4 ) шкаф за вградена фурна, и следващия път(апартамент) като решиш да спестиш с някоя глупава промоция плот+фурна=почти без пари, се сещаш че "не става само с яденеее..." :lol: :lol: :lol:
martingr - напреднал
Spokoiniq:

изказваш се неподготвен. не спестявам, а съм под наем и трябва да се съобразявам с това, което има в кухнята.
shadowman - майстор
За мен най-доброто решение си е шкаф за тази работа, по този начин си решаваш доста главоболия.
Харалампи - специалист
Няма начин да провесиш фурната за плота. Спретни си едно шкафче върху което да легне фурната и ги пъхни и двете под плота. Предполагам че където и да живееш ще има някоя фирма която да предлага плоскости от ПДЧ с разкрояване. Ако живееш под наем обаче не знам дали имаш инструменти. Ще ти трябва дрелка за пробиване на отвори за диблите най-малко. Ако имаш някои по интересни идеи може да се наложи да ползваш и прободен трион. Дай височината до плота и размерите на фурната да видим дали не можем да спретнем планове за шкафчето.

Тема "Как се монтира на фурна за вграждане?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: