Аз поне процедирам така, махам по 3 мм на врата независимо дали шкафа е с една или две врати. Аспиратора добре са го направили ся, щото видях на едно-две места където го свалят с 4 см (колкото е лайстната) за да влезнат в една равинина вратите, но пък кофти настърча. Сега теб те притеснява, че шкафа над хладилника е по-малък, тоест и разтоянието между него и шкафа е по-голямо ли? Ако е така не мисля, че трябва да се притеснявате, по този начин хладилника има повече въздух да "диша".
Мечтата на всяка домакиня
shadowman
- майстор
59 мнения в "Помощ за Изработка на кухня"
stoyanova.h
- помощник
Не притеснява ме че на другия шкаф трябва да има врата която да се вдига нагоре, а над нея трябва да има две вратички които да са на едно ниво с тези над хладилника! Обаче за да стане това отдолу на шкафа над хладилника трябва да има поне 8мм, които да се виждат, за да са на едно ниво с тези до тях, това ми е притеснението! Това се получава, защото са ми направили долната страна на шкафа над хладилника и горната страна на шкафа които ще се вдига нагоре на едно ниво. Или казано по друг начин вратичките над хладилника и тези до тях нама да са на едно ниво, зада са на едно ниво трябва да се вижда отдолу 8мм ПДЧ то!
shadowman
- майстор
Разбрах ся, тази вратичка която се вдига нагоре трябва да е с панти средно рамо (полупокрит кант), тоест с тях вратата ще покрие половината страница, а горните врати ще застъпят другата част от страницата. В този случай ако се направят еднакви вратите с шкафа над хладилника ще останат видими 8-те милиметра за които споменаваш. Значи всичко може да се оправи ако се сложат панти с високо рамо (открит кант), тогава вратите ще станат на едно ниво.
stoyanova.h
- помощник
А и пантите които взеха са GTV незная колко са хубави
И ако са такива каквито казваш няма да е небходимо вратичката да застъпва страницата отгоре? Ако е така ще им дам акъл и си решавам проблема 

stoyanova.h
- помощник
А изглежда на тях не им идва това на ума! А уж са майстори!
stoyanova.h
- помощник
Има ли значение дали ще е 18 или 22мм вратичката, за фугите имам предвид?
Незнам как ще внимават
май ще ги изчислявам сама вратичките
в такъв случай ако е с открит кант предполагам че трябва вратичката да е 270мм - колкото е до страницата без да я застъпва?
Незнам как ще внимават

stoyanova.h
- помощник
Ох благодаря ти много shadowman!
Малко се успокоих, че много се бях ядосала, дано да се справят.........
Само като си помисля каква щяха да я свършат добре че не ги поръчах, то е ясно че е кофти аз да давам съвети ама в случая нямам друг избор!

Малко се успокоих, че много се бях ядосала, дано да се справят.........
Само като си помисля каква щяха да я свършат добре че не ги поръчах, то е ясно че е кофти аз да давам съвети ама в случая нямам друг избор!
shadowman
- майстор
По проекта кухнята ти е с МДФ профили а те са 18 и 22 мм дебели, нали така? Ако е 22 мм дебел може да имаш само някакъв проблем при долния ред и поради дебелината на вратите капкоулавителя на плота може да се окаже, че е точно над тях и може да се мокрят. На тези две вратички размера трябва да се вземе от долния край на долното дъно до долния край на следващото (от долу нагоре) и махаш 3 мм по дължина и ширина, за другата е лесно. Само да кажа, че като се сложи панта с открит кант ще се вижда една лека фугичка между дъното и вратата (която на мен не ми харесва хич)... но 100 човека влезли един видял и той е роднина (има такава приказка). Инак за да е всичко точно шкафа над хладилни трябва да е с 9 мм по голям. И тая етажерка до хладилника е неудобна работа, когато кухнята свършва до стената няма нужда да е заоблено щото стената крие всичко, аз правя шкафа до стената.
stoyanova.h
- помощник
Според мен трябва шкафа над хладилника да е с 9 мм по къс за да се равни с този до него, но не ми се иска да го разглобяват, а и разтоянието от хладилника е ще стане още по голямо
А за вратичката с открития кант май нещо не разбрах, не трябва ли да е от долния край на долното дъно до долния край на следващото, ако махна 3 мм по дължина къде ще е фугата (не трябва ли долният край на вратичките да е на нивото на долното дъно)
А колкото до завитите равтове стената продължава няма ъгъл, отдолу има плот и се виждат и стигат от другата страна....

А колкото до завитите равтове стената продължава няма ъгъл, отдолу има плот и се виждат и стигат от другата страна....
Тема "Помощ за Изработка на кухня" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература