Мечтата на всяка домакиня
marmoz - специалист
Браво колега БРАВО :) Много стилно и добре е станало =D> =D> =D>
eraser - специалист
super е станало, барво.

И аз съм на същият хал, като теб, ремонт на кухня.

Сега съм на етап боядисване, и се чудя с каква боя да боядисам, нещо по специално ли, нещо по-обикновенно ли ...
Ти с какво си боядисал другите стени от кухнята (без шкафове) и тавана?
theagent - специалист
eraser написа:
... Ти с какво си боядисал другите стени от кухнята (без шкафове) и тавана?
Акрилна боя Дисповит. Тавана - бяла за влажни помещения. Стените - сива.
theagent - специалист
Днес отметнах друга висяща задачка от довършителните работи.

Определено си трябваше осветление под шкафовете. Другарите от ИКЕА имат готов вариант - модули с лунички, които са предвидени да се включват един в друг. Само взимаш и слагаш, ама цената им нещо не ми допадна - 50 - 60 лв на парче х 4-5-6 ...

От линка, който cybersas ми даде по-горе купих 2 м. водоустойчива LED лента с по 120 диода/метър. Топло бялата светлина нещо много ми жълтееше и изглеждаше да свети по-слабо, така че взех "студена бяла", която, противно на опасенията ми, не биеше на синьо. Захранване 12V, консумация 9,6W /метър.

От Bauhaus взех 2 м алуминиев винкел 15х15 мм (същият, който използвах като водобранна лайсна за плота).

Комбинацията от светодиодната лента и профилчето

Изображение

Монтирах я от вътрешната страна на декоративната лайсна на шкафовете

Изображение

и се получи ето това:

Изображение

Изображение
icemans - специалист
Много добре изглежда - поздравления. И на мен сега ми се заформя нещо подобно и получих доста отговори от тука. Ориентирам се към лента 3528 - 120LED/m. Разположението на кухнята ми е подобно на theagent. Чудя се обаче как да направя самите чупки. Самата лента не може да се огъва - освен да прекъсна лентата там и да я свържа с някакви кабели. Как го постигате вие?
orlincho - помощник
Една таква питанка - преценяваш ли това осветление 9,6Вата/метър 120диода на метър като достатъчно за да работиш комфортно на плота и до колко е силно сравнено с двете луни под аспиратора когато светят зедно?

Че и аз имам такава дилема имам преден цокъл и мога да ложа лента в предния и задния край и се чудя колко да е гъста и колко да е мощна.

Мерси.

Тема "Мисия (почти) завършена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: