• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
tripioo - специалист
:-D :-D или както един приятел казва пдч 100 кинта , пдч с безплатен разкрой 120 .... и боя започна

истината е че кухнята струва колкото се договорите...

клиента дали е "на зор" или пък майстора "гладен" ??
а както беше казано личното внимание не е безплатно ....

както и някой други работи....
разни надмерки по материалите за сметка на кой са ?
" оня " половин квадрат суууупер гъзарско пдч дето остана и само ти го имаш ( и струва бая пари ) майсорът какво да го прави?
а ако е половин плоча ?
а рискът нещо да се оплеска колко струва (ако няма такъв риск значи не трябва да има има и майстори )

а за комплексната услуга си мисля че като отиде човек в сервиз за смяна на гума после очаква и да му я напомпят... така че е препоръчително монтажника да има понятие как да свърже уредите.... щот ако има рекламация и трябва да се свалят какво правим (а кой плаща )
е не смятам че е добре майстора да си изплаща машините с първата поръчка ...

но ако искаш бижу в къщи ще трявба да платиш иначе я камила я камиларя
shadowman - майстор
Машините за мебели са скъпи и много скъпи, според класа си. Ако вземем среден клас (ся не знам какви пари вървят), но преди 4 години се дадоха около 50 за кантираща, циркуляр, многошпинделна, компресор без да споменавам куфарите с ръчни инструменти (нека не се влиза в спор, че има и по-евтини машини). Който му се иска да смята как се избиват тези пари и за колко време.
Инак си е друго на разкрой, не дишаш прахта, не качваш/сваляш по два пъти, че и повече пъти листовете ПДЧ.

пс: трипио, поста не ми е насочен срещу теб, почесах си пръстите само.
tripioo - специалист
няма нищо ... мебелостроенето го уча 8 години вече и знам как е :partyman:
Slavi1 - напреднал
Много често клиенти са ме питали колко струва една кухня и винаги съм им казвал - "няма и толкова...". Колегата Марока бе най-точен в оценките, които прочетох до тук. Мога само да опиша един случай и от моята практика - идва препоръчан клиент със съпругата си ,за проект и цена за кухня, като си бяха харесали нещо като модел в Айко, най-вече като цветова комбинация. Момчето е мениджър в популярна българска пивоварна, една от Superbrands на България, пътува много, основно в чужбина, виждал е какво и как трябва да се прави - просто със съпругата си исаха най-доброто което може да се направи, на по-умерена цена от това което е в Ално например. След 10-на дни напълно уплътнено работно /и извънработно/ време и сигурно 50 телефонни разговори с доставчици, бях готов с проект и цена. Проекта го качвам като снимка и чакам вашето мнение за цената която поисках - 7 200 лв. Описвам Ви и вложените материали - ПДЧ - Егер Мерано, плотове и гръбчета - Егер Мерано Бутчерблок, HPL - Мерано Бутчерблок /3 листа, вноса щеше да е специално за нас/, вратички - готови - Модекс, обков - всичко Блум - водачи Тандембокс - 12 бр. /долните с надстроени царги/, клап механизъм Aventos HF, всички панти с Блумоушън.Всички открити рафтове и кутията на хладилника , които виждате на картинката са с дебелина 54 мм, като тези по барплота са 100 мм.В ъгловият шкаф има въртящ механизъм Peka Centra 90. Всички материали са 4 700 лв. Монтажа е на 40 км. от Казанлък, където ни е цеха. Заради т.нар. криза виждате, че труда изобщо не е колкото материалите. И накрая целия този труд отиде на вятъра - един мой градски колега му обявил цена от 3 500 лв. - виждате ли колко струват едни "кухненски шкафове".

Прикачен файл

KitchenNikov.jpg
alex63 - специалист
И така темата е кухнята, да се включа и аз.
Имам питане, има ли механизъм клап система за успоредно повдигане на вратата на горния ред като на Блум, но да е на друга фирма и също да е читава?
Предварително благодаря!
SoWhat - специалист
Има.
Механизми предлагат Хефеле, Хетич, Граас. Цени в сайтовете няма да намерите, затова - справка по телефона.
bgstan - помощник
Да споделя само. Аз с баща ми си правим всичко и цената не е такава каквато изглежда. Кухня която е ъглова едната страна е 115см а другата е 200см излиза 1200лв с рязане кантиране плот и гръбче. Като механизмите са от евтините не са блум. Ако всичко трябваше да е блум излизаше с около 500лв отгоре. Осен това труда не е малко и знам от много майстори си слагат 30% за тях. Има една мъдрост не може К*** до края и душата в рая. Една кухня зависи от механизмите и материалите може да излез безкрайно много.
bgstan - помощник
SoWhat написа:
Има.
Механизми предлагат Хефеле, Хетич, Граас. Цени в сайтовете няма да намерите, затова - справка по телефона.
Аз направих горните шкафчета да се повдигат нагоре с 2 амортисьора и пуш бутон. Има само една подробност че на схемата е казано да се монтира на 37mm ,но по този начин не стига силата на пуша. След много мъки и проби с изместване на 65 mm силата на пуша стига. Ако вратичката е голяма и трябва да има рафт този амортисьор ще пречи. Аз съм ги направил високи 720 и пдч в средата на 360 хванато здраво и с 2 вратички . Така излиза по 2 амортисьора на Samet по 4.80 и пуш към 2 кинта + 2 панти по 1лв. към 14 кинта на вратичка .
Изображение
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Колко струват мебелите в кухнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: